Internet prináša kreatívnym umelcom nekonečné možnosti spolupráce s muzikantmi z celého sveta. Na tom nič nezmení ani pandémia, čoho najnovším dôkazom je nový singel kapely Steve Misik & Co. Na skladbe s názvom Stuck in the Truck sa podieľal svetoznámy klávesák, skladateľ a producent Derek Sherinian.

Jeho meno môžu rockoví fanúšikovia poznať v súvislosti s kapelami Sons Of Apollo, Black Country Communion alebo Planet X a v minulosti hrával aj s legendami ako Dream Theater, KISS, Alice Cooper, Billy Idol, Yngwie Malmsteen, Joe Bonamassa či Whitesnake. Kapela Steve Misik & Co. skladbu Stuck in the Truck zverejnila minulý týždeň a čoskoro k nej zverejní aj oficiálny videoklip a lyric video. Zatiaľ ju nájdete na Youtube, Bandcampe a všetkých streamovacích službách (multilink).

Výnimočné na tejto spolupráci je, že ju lídrovi skupiny navrhol samotný Derek Sherinian, ktorý sa mu ozval cez Twitter práve v čase, keď slovenskí hudobníci na diaľku dokončovali svoju novú nahrávku. "Veľmi nás to potešilo. Pre nezávislého umelca je veľkou cťou nahrávať pieseň s umelcom takého kalibru ako je Derek Sherinian. Navrhol, že ak sa mu bude páčiť niektorá z našich skladieb, nahrá do nej klávesové party. Okamžite sme mu poslali novú pieseň, ktorá sa práve dokončovala v študiu," hovorí spevák, gitarista, skladateľ a textár Štefan Mišík, rodák z Fiľakova, ktorý vďaka hudbe precestoval veľký kus Európy a už dlhé roky žije a pôsobí na Kanárskych ostrovoch.


Pocta profesionálnym vodičom

Skladba Stuck in the Truck vychádza v troch verziách - kratší radio edit, pôvodná štúdiová verzia a verzia doplnená o Sherinianove klávesy. Pieseň s hutným zvukom, príjemnou gitarovou melódiou a vyzretým Mišíkovým vokálom je o pohybe a pocitoch spojených s cestovaním a situáciami, ktoré prináša nomádsky spôsob života plný zmien. Tomu zodpovedá aj samotná hudba, ktorej dominuje opakujúci sa valiaci groove a melodika spevu. Autor chcel piesňou dosiahnuť efekt rútiaceho sa vozidla spojený s rozmanitými myšlienkami, ktoré sa pri často monotónnej jazde ženú hlavou. 

"Pieseň je špeciálne venovaná všetkým vodičom nákladných vozidiel, ktorí v týchto zložitých časoch, ale nielen počas pandémie, prinášajú ľudom všetko, čo potrebujú, často riskujúc aj svoje životy. Text piesne v krátkosti rozoberá filozofovanie v myšlienkach vodiča, ktorý sa rúti za svojimi domov," približuje novinku hudobník. Ako dodáva, skladbu napísal na pamiatku svojho strýka, ktorý zahynul pri autonehode za polárnym kruhom vo Švédsku.

Pôvodná verzia bez Dereka Sheriniana:


Zaujímavosťou je, že skladba bola nahrávaná online v štyroch krajinách, pretože každý člen kapely Steve Misik & Co. bol kvôli pandémii v karanténe v inom štáte a Derek Sherinian bol tiež na opačnej strane sveta. Bubeník nahral svoje party na Slovensku, basgitarista vo Švajčiarsku, spevák a gitarista nahrával na Kanárskych ostrovoch Lanzarote a Fuerteventura a Derek doma v Spojených štátoch. Mixovanie a mastering robil slovenský producent žijúci vo švajčiarskom Frutigene.

Skladbu si okrem počúvania online môžete tiež bezplatne stiahnuť v plnej kvalite. Stačí sa na oficiálnom webe www.stevemisikco.com pripojiť k zoznamu adries, na ktoré kapela pravidelne posiela svoje najnovšie správy, dátumy koncertov a ďalšie informácie zo svojej dielne. Každý prihlásený fanúšik tiež získa okamžitý prístup k najnovším singlom zadarmo + stiahnutie prvého kompletného albumu kapely, Schizoempatic z roku 2016, z ktorého kapela vydala single May, Online a Shadows.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Štefan Mišík. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.