Multigeneračný a multižánrový festival Cibula Fest, ktorý odštartuje predposledný júlový víkend na letisku v Holíči, hlási ďalšieho zahraničného interpreta. Do pohraničného pásma medzi Českom a Slovenskom mieri Novozélanďan Graham Candy, ktorý si tu urobí zastávku po svojom európskom turné a vystúpeniach na svetových festivaloch.

Graham Candy vystrelil v rebríčkoch svetových hitparád minulý rok, keď spoločne s nemeckým projektom Alle Farben pustil do sveta hit She Moves (Far Away), ktorý má na Youtube už viac ako 17 miliónov videní. V rámci jeho koncertného turné v Nemecku, Rakúsku a Švajčiarsku sa v predpredaji rozchytalo už 100-tisíc vstupeniek. Graham Candy upútal najmä svojím fenomenálnym hlasom a má na svojom konte aj spoluprácu s Parov Stelar, s ktorým naspieval hit The Sun s ďalšími takmer 13 miliónmi videní na Youtube.

Do Holíča príde Graham Candy po skončení koncertnej šnúry a pred Cibula Festom ešte absolvuje také festivaly ako Novarock v Rakúsku, Glastonbury v Anglicku, Uploadsounds v Taliansku a ďalšie. "Je naozaj skvelé, že sme do nášho hudobného programu získali tohto fantastického interpreta. Bude to jeho prvá návšteva Slovenska a nás teší, že práve na Cibula Feste,“ prezradil organizátor festivalu Vladimír Chrenka.


Graham Candy tak bude už treťou zahraničnou hviezdou tohto ročníka, keď okrem neho vystúpia aj Thomas Anders s Modern Talking a Scooter. Českú a slovenskú hudobnú špičku bude zastupovať napríklad Chinaski, No Name, Hex, Iné Kafe, Buty, Support Lesbiens a ďalší. Organizátori tak opäť posunuli hranice hudobnej zábavy tohto festivalu o kúsok ďalej, keď tu v minulosti vystúpil už takmer každý, kto v hudobnom svete v Česku a na Slovensku niečo znamená a v minulých ročníkoch pribudli zahraniční hostia ako Alphaville či Bell, Book and Candle.

Cibula Fest odštartuje svoj 8. ročník už vo štvrtok 21. júla samostatným projektom Onion Magic Story, kde sa predstavia viaceré dídžejské esá zo Slovenska a Česka a pokračovať bude hlavným koncertným programom v piatok a v sobotu (22.-23.7.).

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Danka Šoporová z Access Production.

Súvisiaci interpreti: Scooter, Thomas Anders