Predajná výstava dobrej módy, dizajnu a kreativity v najrôznejších podobách. To je Urban Market, ktorého jarná edícia sa uskutoční už o týždeň - od 2. do 4. júna - na Fakulte architektúry STU. Denný program doplnia dve afterparties s veľmi zaujímavým lineupom.

Prvá noc po jarnom Urban Markete vás v piatok 2. júna zavedie do útrob Nu Spirit Clubu. Headlinerom večera bude kapela Nvmeri, ktorá na koncerte predstaví aj skladby z pripravovaného druhého štúdiového albumu (tretieho, ak počítam aj éru The Uniques). Z očakávanej novinky zatiaľ vyšli tri single (Entropy, Scales a Art of the Trial) a všetko naznačuje, že pôjde opäť o výnimočný hudobný počin.


Na hlavnom pódiu kapelu dídžejskými setmi doplnia Vili:am a Stroon z Pudingu Pani Elvisovej a Alan s Jurajom z kapely Purist, ktorej tiež čoskoro vychádza nové EP. O poschodie nižšie bude obľúbený BSMNT stage patriť temnejšej produkcii. Poriadny techno žúr vykúzlia Milos & Skank (Leporelo_FM), neskôr ich s drum&bassovým výberom vystriedajú Galagha & Gabanna (drumatique, Scena_FM).

Retro žúr v legendárnom Luna bare

Sobotná afterka sa v duchu témy Urban Marketu, ktorou je tentoraz retrospektíva, presunie do znovuotvoreného Luna baru v Hoteli Kyjev. Večerom vás budú sprevádzať čerství držitelia ceny Radio_Head Award za Album roka Billy Barman, retro experiment dvojice Beyuz a Tono S. v podobe projektu Návraty a dídžejské sety v podaní Emonoizboyz & VJ Sicknico a milovníka retiazok, humoru a hip-hopu Joea Trendyho. Sobotná noc má navyše dresscode retrospektíva a každý, kto ho dodrží, sa môže tešiť na pohár kvalitnej írskej whisky zdarma. 

Organizátori upozorňujú, že kapacita Luna baru je obmedzená, preto odporúčame kúpiť si vstupenky už v predpredaji. K dispozícii sú samostatné vstupenky na obe klubové akcie alebo permanentka na Urban Market na Fakulte architektúry STU, ktorá zahŕňa vstupy na obe afterparties.


Vyše stovka módnych a dizajnových značiek

V roku 2017 bude Urban Market prezentovať a spájať komunitu tvorivých ľudí už po ôsmykrát. Uskutoční sa v budove Fakulty architektúry STU od 2. do 4. júna. Predajná výstava je tradične venovaná malým, nezávislým značkám a tvorcom originálnej módy, dizajnérskych produktov, doplnkov a šperkov. Stretne sa ich tu vyše sto, medzi nimi obľúbené stálice aj viaceré novinky. Na svoje si prídu dámy, páni, deti aj domáci miláčikovia!

Okrem nákupov ponúkne Urban Market ako zvyčajne aj sprievodný program. V spolupráci s podujatím Dni architektúry a dizajnu (DAAD) sa uskutočnia diskusie a prezentácie architektonických štúdií ADEPT (Kodaň, Dánsko) a 2021 (Slovensko). Formát CLUBOVKA predstaví talentovanú slovenskú dizajnérku Petru Langerovú, ktorá aktuálne žije a pôsobí v New Yorku. V sobotu sa uskutoční premietanie filmov o architektúre z V4 a po celý víkend si budete môcť prezrieť práce absolventov Fakulty architektúry STU aj španielsku prezentáciu diel ocenených Národnou cenou za umelecké remeslá. Na programe budú opäť aj viaceré tvorivé dielne pre veľkých aj malých. Pre druhých menovaných je na nedeľné poobedie pripravené tiež divadelné predstavenie Žofka a Žofka.

Urban Market je aj o hudbe, ani teraz nebudú chýbať dídžejské sety a koncerty na vonkajšom Urban Market Stage, ktorý sa nachádza za budovou fakulty na Námestí Slobody. Na ňom sa predstaví sa napríklad sesterské duo Genius Locci hrajúce indie folk a dream pop, talentovaný producent Petijee so svojou nedávno vzniknutou kapelou Space Cats alebo exkluzívna audiovizuálna šou projektu Sexi Světla & Hey Emil. V sobotu program na dve hodiny doplní aj Rooftop Stage na streche Fakulty architektúry, kde sa predstavia elektronické duo Bulp a producent Duhan so saxofonistom GRNA.

Kompletný program, zoznam predajcov a ďalšie informácie nájdete na oficiálnej stránke www.urbanmarket.sk.


Urban Market 2017 (Spring Edition)
2. - 4. júna 2017
Fakulta architektúry STU
Námestie slobody 19, Bratislava

Urban Market Friday Night
2. júna 2017
Nu Spirit Club
Štúrova 3, Bratislava

Urban Market Saturday Night
3. júna 2017
Luna bar
Hotel Kyjev, Rajská 2, Bratislava

Vstupenky:  Predpredaj.sk
 
Redakciu Hudba.sk za organizátorov podujatia informovala Denisa Chylová. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Billy Barman