Korben Dallas na jeseň odohrajú krátke turné so špeciálnym hosťom, poľským jazzovým huslistom Adamom Baldychom. Spoluprácu si prvý raz vyskúšali minulý rok na podujatí Mosty-Gesharim. Toto spojenie sa rozhodli si zopakovať tentokrát v podobe celovečerného programu, s ktorým v októbri zavítajú do Bratislavy, Žiliny, Košíc, Prahy a Brna.

"Mali sme doteraz veľké šťastie na ľudí, s ktorými sme mohli spolupracovať, či už to bol Andrej Šeban, Aneta Langerová, súbor Cambiar La Música či symfonický orchester," hovorí frontman Korben Dallas  Juraj Benetin. "Niekto z prvej jazzovej ligy nám doteraz chýbal, teraz sme si zbierku doplnili. Poslucháči tak budú môcť počuť naše pesničky v novej podobe, ktorá však vyznieva veľmi prirodzene. S Adamom si rozumieme aj ľudsky, čo je pre nás vždy veľmi dôležité," dodáva Benetin.  

Rocková energia a sofistikovanosť jazzu

Hoci má Adam Baldych ešte len 32 rokov, stihol už spolupracovať s mnohými poprednými jazzmanmi, ako sú Billy Cobham alebo Jim Beard. Získal štipendium od amerického Berklee College of Music, vystupuje na prestížnych pódiach po celom svete, vrátane Montreux Jazz Festivalu a hamburskej Elbphilharmonie. "Rád tvorím hudbu na hranici žánrov a kultúr," hovorí Baldych o spolupráci s Korben Dallas. "V tomto projekte kombinujeme energiu rockovej kapely so sofistikovanosťou jazzu – ide o výnimočné umelecké spojenie."   



Korben Dallas majú za sebou polročnú koncertnú prestávku, ktorú si dali pri príležitosti prírastku v rodine Juraja Benetina. V máji pri svojom návrate na koncertné pódiá dvakrát vypredali bratislavskú Novú Cvernovku, od júna ich fanúšikovia môžu vidieť na festivaloch a iných podujatiach pod holým nebom. Najbližšie sa fanúšikom predstavia 4. júla na Deezer koncerte na bratislavskej Magio Pláži, a následne 14. júla na Vrbovských vetroch.  

Predpredaj vstupeniek na turné Korben Dallas s Adamom Baldychom už bol spustený prostredníctvom siete Predpredaj.sk. Lístky na státie sa ešte pár dní predávajú za zvýhodnenú cenu 12 eur, od 1. júla sa vstupné zvýši na 15 eur. Predpredaj vstupeniek na koncerty v Prahe a Brne zabezpečujú miestne kluby.  

Termíny koncertov Korben Dallas s Adamom Baldychom:  

10. 10. 2018 Košice – Kasárne / Kulturpark
11. 10. 2018 Žilina – Mestské divadlo
13. 10. 2018 Bratislava – Majestic Music Club
15. 10. 2018 Praha – Palác Akropolis
16. 10. 2018 Brno – Fléda  

Vstupenky: Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informoval manažér kapely Matúš Németh. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Mária Slezáková