V poradí druhý sólový album Richarda Müllera 33 vyšiel pôvodne na CD v roku 1994. Väčšinu piesní napísala autorská dvojica Filip/Müller, album produkoval a aranžoval spolu s Richardom Henrich Leško a na jeho nahrávaní sa podieľali aj ďalší vynikajúci slovenskí hudobníci ako Oskar Rózsa, Martin Valihora či Henry Tóth.

Viac než štvrtťstoročie po prvom vydaní sa album prvýkrát dostáva na trh aj v podobe vinylovej platne (2xLP). Vychádza práve dnes (26.6.) pod hlavičkou vydavateľstva Opus.

"Som veľmi rád, že existuje vydavateľstvo, ktoré po 25 rokoch vydáva jeden z mojich zásadných albumov. Verím, že 33 si určite nájde nových poslucháčov, ktorí sa budú môcť započúvať do piesní prvýkrát v podobe LP platne," hovorí Richard Müller.

Na albume s ním hrajú Bartolomej Balogh (perkusie, vokály), Daniel Salontay (gitara), Henrich Leško (klávesy), Henry Tóth (gitary), Imrich Jakal (tuba), Ivka Vacková (violončelo), Ján Došek (kotol), Jaroslav Filip (klavír), Leo Filip (bicie), Ľubo Priehradník (trúbka), Marek Rostoka (gitara), Marián Jaslovský (flauta), Martin Revický (basa), Martin Valihora (bicie), Milan Bakša (trúbka), Oskar Rósza (basa), Pavol Kvassay (akordeón, klávesy) a Róbert Rist (bicie).

Zoznam piesní na CD a 2xLP:

1. (A1) Vražda z lásky
2. (A2) Milovanie v daždi
3. (A3) L. A.
4. (A4) Kristove roky

5. (B1) Kľud osobnosti
6. (B2) Chelsea Hotel
7. (B3) Spálená
8. (B4) Smutná pieseň

9. (C1) Božská komédia
10. (C2) V páse zlomil sa mi človek
11. (C3) Karel z americkej Prahy
12. (C4) Očenáš

Mohlo by vás zaujímať: Richard Müller chystá letné turné. Vystúpi v amfiteátroch aj na nádvoriach hradov

Redakciu Hudba.sk za vydavateľstvo Opus informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller