Trio prazdniny bolo po vydaní debutového EP notes communication časopisom Headliner označené za jednu z nádejí českej hudby. To neskôr potvrdili aj výhrou v súťaži neobjavených kapiel Štartér na Radiu Wave. Nebolo teda až takým prekvapením, keď sa dvaja Michaelovia a jeden Matej znovu prihlásili o slovo s novým singlom Rewired.


"Ak predchádzajúca tvorba bola o tom, že sme boli všetci zalezení doma, Rewired je song, ktorý vznikol z čistej radosti, že môžeme byť spolu, robiť muziku a užívať si spoločne strávený čas," uvádza nový singel gitarista a producent Michael Schnaubert, ktorý si zároveň vzal na starosť aj mix nahrávky.

Fanúšikovia predchádzajúceho EP môžu byť zaskočení smerom, ktorým sa prazdniny s novým singlom vydali. "Pri nahrávaní sme viac ako kedykoľvek predtým pracovali so živými nástrojmi, vďaka čomu sa nám podarilo zachytiť track s takým drivom, ako sme si to všetci predstavovali," vysvetľuje druhý gitarista Michael Kotzur. Na nahrávke je tak možné počuť napríklad hosťujúceho bubeníka Davida Balšánka z kapely On the Roof alebo hutné, až rock'n'rollové gitarové linky prestupujúce celou stopážou.


"Chceli sme týmto trackom ukázať aj ďalšiu našu umeleckú polohu," dopĺňa spevák Matěj Stareček. "prazdniny nie sú len pop z nákupného centra, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Počúvame strašne veľa rôznej muziky, ktorá nás inšpiruje, a kapela je pre nás prostriedok, ako tieto naše kreatívne predstavy pretaviť na niečo hmatateľné. Nedávalo by nám zmysel uzavrieť sa pred gitarami len preto, že to podľa niekoho nie je trendy a naopak," opisuje nový sound kapely Stareček.

Podobne domáci prístup ako k nahrávaniu zvolili prazdniny aj k vizuálnej prezentácii singlu. "Chceli sme k Rewired urobiť čisto vizuálové video na starú kameru, preto sme oslovili Mojmíra Malého, ktorý robil klip našim kamarátom z medzi poschodiami pokoj a z finálneho výsledku sme nadšení," uzatvára Michael Kotzur.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Michael Schnaubert.