Slovenská speváčka Karin Ann si v týchto dňoch pripisuje na svoje konto ďalší významný globálny úspech. Hudobný streamingový gigant Spotify ju tento týždeň už druhýkrát prezentuje ako tvár jednej zo svojich kampaní na svojom digitálnom billboarde na newyorskom Times Square.

Prvýkrát firma Spotify predstavila Karin Ann na Times Square v roku 2021 v rámci kampane Equal Global zameranej na prezentáciu ženských umelkýň z celého sveta. Bola prvou Slovenkou, ktorej sa dostalo tejto pocty, neskôr sa v kampani objavili aj Ela Tolstova z Tolstoys, Katarína Knechtová, Meowlau x Val, Jana Kirschner či Emma Drobná.

Tentokrát sa mladá speváčka a skladateľka, o ktorej sa pravidelne píše vo svetových hudobných médiách, postarala o ďalšie slovenské prvenstvo. Aktuálne je totiž jednou z tvárí celosvetovej kampane v programe Glow pri príležitosti aktuálne prebiehajúceho mesiaca hrdosti LGBTQIA+ komunity, tzv. Pride Month.

Karin Ann, 2024 Zdroj: Christina Chi Craig

Rodáčka z Kysúc je známa svojím aktivizmom a otvorenosťou v témach identity a ľudských práv, či už prostredníctvom hudby alebo v komunikácii s fanúšikmi a médiami. Spotify prezentuje Karin Ann po boku kanadského country hudobníka juhoafrického pôvodu Orvillea Pecka, pričom práve táto dvojica sa stala hlavnými tvárami aktuálnej kampane (viď článok na spotify.com), vďaka čomu obaja získavajú špeciálnu podporu od Spotify, napríklad na sociálnych sieťach.

Od dnes (26.6.) je zároveň Karin Ann hlavnou tvárou aktuálneho vydania globálneho Glow playlistu, ktorý má viac ako milión sledovateľov. Playlist otvára jej singel i don't believe in God a sú v ňom aj skladby od známych mien medzinárodnej hudobnej scény ako Tove Lo, Orville Peck v duete s Kylie Minogue, Troye Sivan, TinasheKim Petras či víťazi Eurovízie Nemo a Conchita Wurst. Karin Ann zostane tvárou jedného z najvýznamnejších playlistov LGBTQI+ komunity počas celého nasledujúceho týždňa.

Recenzia: Pôsobivý debut Karin Ann: Nazrite cez teleskop do vnútorného sveta Slovenky, ktorá si podmanila zahraničné médiá

O programe Glow

Prostredníctvom projektu Glow Spotify zviditeľňuje, podporuje a vytvára priestor pre LGBTQIA+ umelcov. Spoločnosť Spotify predstavila Glow v úvode minulého roka s masívnou podporou svetových médií ako "hudobný hub pre všetkých queer umelcov, prostredníctvom ktorého chce zabezpečiť, aby bol ich prínos do sveta hudby a umenia počutý a oslavovaný v celosvetovom meradle".

Glow je celoročným globálnym projektom Spotify, no obzvlášť významným obdobím roka je pre tento program jún, kedy sa na celom svete oslavuje tzv. Pride Month. Spotify pri tejto príležitosti venuje programu Glow špeciálnu pozornosť v záujme zvýšenia povedomia a podpory rovnoprávnosti v oblasti LGBTQIA+.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka speváčky Adriana Nievelt. Správu sme upravili a doplnili.