Obľúbená punkrocková kapela z Ontaria sa s novým albumom Afraid of Heights vydala na husté koncertné turné takmer po celej planéte. Posledný júlový deň budete mať jedinečnú možnosť zažiť ich koncert v trenčianskom Piano Clube. V úlohe predskokana sa predstavia britskí Tigress.

Piaty štúdiový album Afraid of Heights, obsahujúci dvanásť skladieb, vyšiel vlani koncom júla. Milou raritou je obal a booklet tohto cédéčka, ktorý vytvoril chorvátsky ilustrátor Igor Hofbauer. S albumom je však spojené aj najnáročnejšie obdobie kapely Billy Talent.

Pred samotným nahrávaním sa totiž situácia v skupine skomplikovala kvôli výrazne zhoršenému zdravotnému stavu bubeníka Aarona Solowoniuka, ktorému bola stanovená diagnóza skleróza multiplex. Počas nahrávania a tiež na celom turné ho nahradil Jordan Hastings. Mesiac pred vydaním albumu vyrazili Billy Talent na Afraid of Heights Tour, obrovské pätnásťmesačné turné po všetkých kontinentoch zemegule okrem Austrálie a Antarktídy, ktoré skončí v závere augusta 2017.  

Albumu sa dobre darí v rebríčkoch hitparád. Na prvom mieste sa umiestnil v Rakúsku, Kanade, Nemecku aj Švajčiarsku. Pochádzajú z neho single Afraid of Heights, Louder Than the DJ, Big Red Gun a Ghost Ship of Cannibal Rats. Album zvíťazil v kanadských The Casby Awards v kategórii Favorite New Album a ušli sa mu aj dve nominácie na Juno Awards v kategóriách Kapela roka a Rockový album roka.  


Väčšina koncertov Billy Talent počas leta prebieha v priestoroch obrovských open-air festivalov. Na Slovensku pôjde o špeciálnu, kontaktnejšiu formu. Skupina totiž súhlasila s klubovým priestorom pre menej ako tisíc návštevníkov, ktorý sa odohrá 31. júla v trenčianskom Piano Clube. Pre fanúšikov nie je náročné nájsť na internete setlisty z tohto turné, finalizáciu výberu skladieb si však skupina ponecháva pre každé mesto ako prekvapenie. Návštevníci sa určite môžu tešiť na prierez aktuálnym albumom aj smršť starších hitov.  

Kanaďania si ako support pozvali mladú skupinu z britského Essexu - Tigress. Ide o päťčlennú pop-rockovú formáciu so zaujímavou speváčkou. Skupina doteraz vydala dve EP – Human (2015) a Like It Is (2017), na ktoré mali v Británii príjemné recenzie a skladby sa dostali do niekoľkých okruhov rádiostaníc BBC.      

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Bibiana Grebeňová - Šedivá.

Foto: Dustin Rabin

Súvisiaci interpreti: Billy Talent