Letný chill a hudobné festivaly jednoducho patria k sebe. Plnými dúškami si to užívajú aj v kapele Billy Barman. Na jar pokrstili nový album Galéria duševného zdravia, zvládli turné a so začiatkom leta vyrazili opäť na cesty – tentoraz tie festivalové. "Vďaka novému albumu máme plný kalendár a je toho ešte viac ako po minulé roky. Veľmi nás teší, že hráme na množstve miest alebo podujatí, kde sme doteraz nehrali," prezradil frontman kapely Juraj Podmanický.

Už spomínané jarné turné s novým albumom dopadlo nad očakávania a pripravilo kapelu na letné festivaly viac ako dobre. "Ľudia boli veľmi vrúcni, poznali slová aj tých skladieb, ktoré vyšli v podstate len pár dní pred koncertom. Mali sme výborný tím ľudí okolo nás, ktorí svoju robotu urobili na 100% a myslím, že to bolo aj cítiť na výsledku. Nebola núdza ani o momenty z kategórie "weirdly wonderful", keďže sme ako predkapelu vzali Curlyho Simona. S chlapcami bola obrovská zábava na pódiu i mimo neho," hovorí s úsmevom Juraj.

Prvé letné festivaly už majú chalani za úspešne za sebou. Aj napriek tomu, že letný kolobeh v štýle dodávka - zvukovka - koncert - hotel - dodávka je poriadne únavný, festivalový život vnímajú ako zábavu a robotu zároveň. "Je to robota, ktorá nás všetkých baví a vybrali sme si ju. Najviac si užívame samozrejme koncerty a tie momenty po vydarenom gigu, keď zlezieme do šatne mokrí ako myši, vystískame sa navzájom a oslavujeme," prezradil frontman kapely.

Billy Barman vystúpia toto leto ešte na týchto festivaloch - Festival Babylon v Dubnici nad Váhom, Pop Messe v Brne, Žákovic Open, Festival Atmosféra, Víno pod hviezdami, Grape Festival, Festival Ľudskosť, Maringota, Festival Skaly, Festival Piva v Košiciach.  Špeciálny letný koncert pripravili Billy Barman na koniec júla. "Bude to na bratislavskej lodi Pink Whale. Špeciálny bude v tom, že cez leto klubové koncerty nerobievame - aj keď tento bude pod holým nebom. Všetkých srdečne pozývame," uzavrel Juraj Podmanický

Zdroj: Billy Barman