Rozmýšľate, ako sa Justin Timberlake dostal do výberu hard & heavy za ostatný týždeň? Pozrite si video na konci článku a pochopíte. A okrem toho v ňom nájdete aj ukážku nového Kornu, video od Pearl Jam a fľašu, ktorá trafila gitaristu The Melvins.


Magnety týždňa

Jednou z udalostí týždňa bolo zverejnenie ukážky nového songu od KornLove & Meth. Oproti prvému Never, Never je oveľa viac kornový, s typickým zvukom skupiny a aj charakteristickým breakdownom. Či je to ale naozaj tá správna káva, nechám na vás. Dajte vedieť v komentároch, či sa ku kornom vrátite alebo ste ich už zatratili. (pm)

Novým klipom prekvapili Pearl Jam. Rocková kapela, o ktorej v tieto dni píšu aj "popové" médiá. Vedderovci v októbri vydávajú novú štúdiovku zvanú Lightning Bolt, bude ich desiatou v poradí. Klipovka sa volá Mind Your Manners. (ak)


Šroty týždňa

Na každom koncerte sa nájdu mudrlanti a "frajeri", ktorí si potrebujú niečo dokázať. Väčšinou sa to ale zaobíde bez zbytočných incidentov. Niekedy sa však kapelníci rozhodnú, že pre takéto publikum hrať nechcú. Rovnako ako The Melvins na ich kanadskom koncerte vo Vancouveri. Potom, čo niekto z publika hodil po gitaristovi fľašu, ten mu odkázal, čo si o ňom myslí. Následne kapela odišla z pódia. (pm)


Smutná správa k nám dorazila spoza oceánu. Aj keď ešte nie je oficiálna, viaceré zdroje ohlásili smrť bubeníka kapely EYEHATEGOD Joye LaCazeho. Úprimnú sústrasť pozostalým. (pm)


Novinky

Randy Blythe, frontman Lamb of God, sa v našich končinách "preslávil" (bohužiaľ) najmä vďaka jeho obvineniu zo zabitia českého fanúšika počas koncertu kapely v Prahe. Cez týždeň zverejnil krátky film, ktorý zachytáva jeho rozpoloženie počas súdneho procesu. Vidieť ho môžete na jeho blogu. (pm)

Švédi Watain hrajúci black metal vydali piatú štúdiovku The Wild Hunt a vy si môžete album v celej jeho dĺžke vypočuť na Youtube. Zavesilo ho tam ich vydavateľstvo Century media. Takto sa sprístupňuje hudba! Či je stream časovo limitovaný nevieme. (ak)


Blackmetalisti nám sprostredkúvajú svoju hudbu jednoducho. Trochu zložitejšie na to idú heavy metalisti Avenged Sevenfold. Aby ste si vypočuli ich stream nového albumu Hail to the King, musíte mať iTunes a klikať na tento odkaz. (ak)

Moji obľúbenci Skindred po minulotýždňovom teaseri zverejnili celú skladbu Ninja. Kombinácia reggae, metalu a elektroniky je v ich podaní stále úžasná. Cenu za inovatívnosť síce určite nedostanú, novinka má ale opäť skvelý groove a už teraz sa neviem dočkať, kedy ich uvidím znovu naživo. (pm)


Americká progmetalová legenda Fates Warning sa po deviatich rokoch vracia s novým albumom. Vypočujte si prvú zverejnenú skladbu Firefly, ktorá sa objaví na novinke Darkness in a Different Light. Album príde 30. septembra. (ak)


Kapela Batillus hrá nielen zaujímavú hudbu, ale dokáže k nej pribaliť aj patrične znepokojivý vizuál. Pozerajte klip na skladbu Concrete. Temný doom metal sprevádza krátky čiernobiely film, ktorého hlavným hrdinom je anonymný muž s nejasným úmyslom. (ak)


Punkrockovú legendu Misfits asi veľmi predstavovať nemusím. Ich gitarista Doyle Wolfgang von Frankenstein so svojim projektom Doyle nedávno vydal album Abominator (zatiaľ len v digitálnej podobe, CD budú v októbri). Na jeho podporu pustil do sveta singel Valley of Shadows. Lyric video k nemu nájdete nižšie. Ak ale čakáte punk, sklamem vás. Jedná sa o poctivý hard rock. Ktorý som si mimochodom hneď zamiloval. (pm)


A aby ste mali aj na čo nadávať, po čase sa nám ozvali aj Linkin Park. Čoskoro vydajú nový song A Light That Never Comes. Ale aby boli originálni (aj keď samoúčelne), spravia tak cez hru(!) na Facebooku(!!!). Aby toho nebolo málo, spolupracovali na ňom so Steveom Aokim, ktorý dal novinke dubstepový(!!!!!) šat. No a k tomu Chesterov vokál cez autotune (20x!) a vec je hotová. (pm)


Keď som sa dozvedel o novom albume Nine Inch Nails, ktorý tu bude začiatkom septembra, veľmi som sa potešil. Za posledných pár mesiacov sa o Hesitation Marks už ale popísalo toľko, že by som bol najradšej, keby to bolo konečne za nami. Teda aspoň za mnou. A ešte jedna novinka – Everything je v poradí tretia zverejnená vec. Na rozdiel od predošlých má značný popový nádych. Posúďte sami. (pm)

Už druhý týždeň v poradí si nebudem robiť srandu z metalcore-u. Buď mi niečo je, alebo má nový singel od Bury Tomorrow naozaj niečo do seba. Sceptres je pre daný žáner v podstate veľmi typická vec. Má však výborný a celkom jedinečný zvuk, ktorý som zatiaľ nepočul u žiadnej inej mc kapely. (pm)


O kapelách z Nového Zélandu často nepíšeme. Jeden export sa ale tento týždeň predsa našiel! Sú ním tech-death metaloví Ulcerate. Názov ich novinky presne vystihuje pocity, ktoré vás zahltia už počas prvých tónov. Weight of Emptiness u nás (ani vo svete) asi rebríčky predajnosti nedobije, určite ale stojí za vypočutie. (pm)

Haluz týždňa

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, ako by znel Justin Timberlake, keby robil metal? Nie? Ani ja. Andyho Rehfelda to však zrejme zaujímalo, tak to spravil. Napodiv to neznie (až na ten spev) úplne zle. (pm)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: Tom Munro / Sony Music

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake, Korn