Americká kapela Nine Inch Nails zverejnila ďalšiu novú skladbu. Pieseň s názvom Everything pochádza z albumu Hesitation Marks, ktorý vyjde 3. septembra. Melodická novinka mnohých prekvapila, no faktom je, že v tvorbe NIN nájdete okrem industrialu, alternatívneho rocku a prvkov metalu aj výrazný vplyv synthpopu.

Z očakávanej ôsmej štúdiovky už projekt speváka, producenta a multiinštrumentalistu Trenta Reznora fanúšikom predstavil skladby Came Back Haunted, Copy of A, Find My Way či Disappointed, pričom prvé dve vyšli ako single. Zoznam všetkých 14 skladieb, ktoré vyjdu na očakávanej nahrávke, nájdete na konci článku.


Reznor ohlásil vydanie nového albumu tri mesiace po tom, ako oznámil, že skupina je opäť pokope a v lete bude koncertovať. Tento rok kapelu opustili basgitarista Eric Avery a necelý mesiac po tom aj gitarista Adrian Belew. Súčasnú zostavu Nine Inch Nails tvoria Trent Reznor, Robin Finck, Alessandro Cortini, Ilan Rubin a Josh Eustis.

Trent Reznor počas piatich rokoch od vydania posledných nahrávok NIN pracoval na soundtrackoch k filmom Sociálna sieť (2010) a Muži, ktorí nenávidia ženy (2011). Muzikant sa okrem toho venuje aj projektu How To Destroy Angels, v ktorom pôsobí s manželkou Mariqueen Maandig, Robom Sheridanom a Atticusom Rossom. Postindustriálna skupina vydala v marci debutový album Welcome Oblivion. Fanúšikovia mohli jedného z najvplyvnejších hudobníkov svojej generácie tento rok vidieť aj v dokumente Sound City (2013), ktorý mal premiéru v januári na festivale Sundance.

Tracklist albumu Hesitation Marks:

1. The Eater of Dreams
2. Copy of A
3. Came Back Haunted
4. Find My Way
5. All Time Low
6. Disappointed
7. Everything
8. Satellite
9. Various Methods of Escape
10. Running
11. I Would for You
12. In Two
13. While I'm Still Here
14. Black Noise

Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Dave Martin

Súvisiaci interpreti: Nine Inch Nails