Americký country-rap-rockový hudobník Kid Rock vydá 19. novembra nový album. Jeho deviata štúdiová nahrávka vyjde pod názvom Rebel Soul. Už čoskoro by sa mal v éteri objaviť prvý singel z albumu - skladba Let's Ride.

Ešte vo februári Kid Rock povedal, že nasledovník jeho štúdiovky Born Free (2010) bude niečo ako výberovka najväčších hitov, ale s novými skladbami. "Budú tam trefné skladby ako Born Free, zábavné veci ako Devil Without a Cause, ale i zopár ťažkých vecí a temných balád," uviedol 41-ročný muzikant. Novinku začal nahrávať v marci, pričom zo 16 "veľmi silných myšlienok" chcel na album vybrať asi 10 až 12 piesní.

Kid Rock je na scéne od konca 80. rokov minulého storočia. Na konte má osem štúdiových albumov, z ktorých päť sa dostalo do top 10 amerického rebríčka Billboard 200. Len v USA predal viac ako 24 miliónov nahrávok. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Cowboy, Only God Knows Why, Picture (feat. Allison Moorer) alebo All Summer Long.

Popri hudbe sa v médiách objavoval aj v súvislosti s manželstvom s herečkou a modelkou Pamelou Anderson, s ktorou sa zosobášil v júli 2006. Rozviedli sa už o päť mesiacov neskôr, pretože Kid Rock chcel žiť v Detroite, no Anderson v Los Angeles. Neskôr povedal, že za rozvodom bola aj otvorená kritika jeho matky a sestry zo strany jeho manželky. Kid Rock je slobodným otcom, vychováva syna Roberta Jr., ktorý sa narodil v roku 1993.

Informácie pochádzajú z webovej stránky billboard.com a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Kidrock.com 

Súvisiaci interpreti: Kid Rock