Skupina Polemic má nový videoklip k obľúbenému singlu Tancuj!, ktorý sa počas leta stal jej novým koncertným hitom. Práve na letných festivaloch chalani nakrúcali video, v ktorom zvečnili tanečné kreácie svojich fanúšikov. Odvahu nechať sa natočiť pred stenou s logom kapely nabrali punkáči, zamilované páry aj matky s deťmi.

Autormi námetu videa, ktorý vám na Hudba.sk prinášame v premiére, sú samotní členovia kapely Polemic. Spoločne sa rozhodli, že k veselej a rytmickej novinke Tancuj! sa najlepšie hodí práve takýto klip. Režíroval ho úspešný filmár Marek Mackovič, ktorý video doplnil aj o zábery zo zákulisia festivalových koncertov.

"Klip zobrazuje dve línie. Prvá je o láske k tancu. Ľudia to pri našom provizórnom tancomate, ktorý sme postavili na festivaloch, dokazujú svojou originalitou a špeciálnymi kreáciami. Druhá línia ukazuje, čo zažíva kapela Polemic počas celého leta. Cestovanie, festivaly, slnko, koncertovanie a v neposlednom rade tanec, ktorý je s týmto všetkým spojený," hovorí gitarista a spevák Polemicu Michal "Mickey Mouse" Novácky.

Pestrá zmes ľudí, ktorí sa dopĺňajú

Vo videoklipe účinkujú aj známi moderátori a tanečníci, no hlavnými hviezdami sú bežní ľudia. Ako upozorňujú chalani, nik, kto bol na niektorom z letných festivaloch, kde Polemici účinkovali, si nemôže byť istý, či sa v ňom neuvidí. Je to jednoducho prehliadka fanúšikov, ktorí nesedia doma na zadku a radšej sa v lete zabávajú na živú muziku.

"Hrá v ňom aj Polemic a to najmä v polohe, v ktorej sa cítime najlepšie, na pódiu. Niekoľko záberov zachytáva aj atmosféru zo zákulisia, presuny na koncerty a prípravu na vystúpenie. Hlavnú úlohu však hrali tanečníci z publika, náš zatiaľ najväčší tanečný komparz. Šancu zbadať svoj výkon v klipe teda majú desiatky tanečníkov. Odvahu našli punkáči aj maminky s deťmi, bubeníci z Campana Batucada i moderátori z rádia, a dokonca tiež nafukovací krokodíl, či vychytený šefkuchár. Na prvý pohľad úplne odlišná zmes ľudí, ale v klipe sa navzájom super dopĺňajú," dodáva trúbkar Peter "Petko" Opet.


Polemici sú na hudobnej scéne už 27 rokov a mnohé ich piesne doslova zľudoveli. Zdá sa, že novinka Tancuj! sa takisto zaradí k jej veľkým hitom. "Fanúšikovia si pesničku zamilovali a my pri nej podávame na pódiu svoje asi životné tanečné výkony. No a publikum sa popri tom nechá rado strhnúť, takže sa tancuje odušu na pódiu aj pod ním," vraví s úsmevom Petko.

"Ľudia sa z pesničky veľmi tešia. Aspoň tak sa to zdá nám, keď sa na nich pozeráme z pódia. Nakoniec, táto atmosféra je tiež zachytená v novom klipe. Keď sa Petko spýtal počas koncertu ľudí 'Aké je heslo tohto leta?', z davu sa zakaždým ozvalo: Tancuj! Nás to veľmi teší a ďakujeme," uzatvára Michal.

Skupina Polemic hrá v zložení Peter "Petko" Opet, Braňo "Bejzo" Bajza, Michal "Mickey Mouse" Novácky, Peter "Ras Píter" Šandor, Peter "Pepe" Huraj, Miroslav "Mireček" Baričič, Ľubomír "Lubenko" Horák a Andrej "Šéfko" Juráš. Informácie o koncertoch a ďalších novinkách Polemicu nájdete stránkach www.polemic.sk alebo na Facebooku a Instagrame.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Polemic