Cyperská rocková kapela Barebone dosiahla veľký úspech v zámorí. V rámci amerických The Academia Music Awards ocenili jej skladbu Edge Of The Blade cenou za najlepšiu rockovú pesničku mesiaca september. Zaujímavé je, že v pozadí úspechu veselých Cyperčanov je Zuzana Kristová, Košičanka pôsobiaca v Prahe.

Navyše videoklip k piesni natočili dvaja Slováci Dodec Vilhan a Miro Čirka zo sereďskej produkčnej skupiny Randal Group Production. Zatiaľ nezverejnený vizuál sa nakrúcal v Grécku, pesničku nahrávala skupina Barebone na Cypre a v Los Angeles. "Produkoval ju náš gitarista George Solonos. Je to veľmi známy a uznávaný gitarista a producent, spolupracoval s takými muzikantmi ako Quincy Jones, Boy George, Tommy Lee z Mötley Crüe a teraz píše hudbu do filmu, v ktorom bude hrať Danny Trejo,", vysvetľuje manažérka Zuzana Kristová.

"Na prvý pohľad je to možno komplikované, keďže každý žijeme niekde inde, ale funguje to a máme sa radi. Nie sme len kapela, ale už aj rodina," smeje sa Zuzka a vraví, že k Barebone sa dostala celkom náhodou. "Keď som žila na Cypre, doviezla som tam Slobodnú Európu a potom aj Horkýže Slíže a hľadala som predkapelu. Zaujali ma práve Barebone. Postupne sme sa nielen skamarátili, ale asi pred štyrmi rokmi som sa stala aj ich manažérkou," dodáva.


"Svojich Cyperčanov" Zuzka priviezla aj k nám. S kapelou Horkýže Slíže Barebone odohrali dvakrát turné po Čechách a Slovensku, v lete hrali vo Vizoviciach na Masters Of Rock. Počas jesene okrem návratu do Čiech a na Slovensko chystajú aj koncerty v Bulharsku a Fínsku.

"Telefonát z Los Angeles o ocenení nám spravil obrovskú radosť. Barebone prešli ťažkými obdobiami, menili sa zostavy. Keď nám nečakane vypadol spevák, tak v bratislavskej Hant Aréne prvú pesničku s nami spievali Bejzo z Polemicu s Kukom a zvyšok koncertu odspieval Maťo Maček. Teraz sme už definitívna zostava. Veľmi sa tešíme z toho, že nás takto ocenili. Verím, že nám to otvorí dvere do sveta, pretože súčasťou ocenenia je aj naša prezentácia v 150 rádiách v USA a Kanade a v apríli sme pozvaní na slávnostný galavečer do Los Angeles," vysvetľuje Kristová.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Natália Novotná.


Foto: Natália Novotná