Po troch rokoch od ostatného štúdiového albumu IMT Smile vydávajú dlho očakávaný jedenásty album Budeme to stále my. Uvedeniu nahrávky na trh predchádzalo minulý týždeň zverejnenie singla Poď so mnou s prekvapivým hosťom Kalim, ktorý sa okamžite stal hitom internetu aj slovenských rádií.

Nebol to však prvý singel z albumu Budeme to stále my. Tým je titulná skladba, ktorú kapela spolu s americkým videoklipom predstavila ešte v máji tohto roka. Okrem toho, že na Youtube má už vyše dva milióny videní, v slovenskom éteri je podľa IFPI najhranejšou skladbou už pätnásť týždňov po sebe. Po vrelom prijatí spomínanej spolupráce s Kalim  možno predpokladať, že podobný úspech čaká aj minulotýždňovú novinku Poď so mnou. Len za prvý týždeň od zverejnenia má totiž videosingel na Youtube viac ako pol milióna prehratí.


Novinku IMT Smile možno označiť ako svetový album, nakoľko jednotlivé skladby vznikali na dvoch kontinentoch, v štyroch rôznych krajinách sveta: v slnečnej Santa Monice v Kalifornii (Budeme to stále my, Pod vodou), vo Veľkej Británii (Čo všetko sa môže stať, Človek nikdy nevie), v pražskom Barandove (Osud) a v domácom štúdiu IMT Smile na bratislavskej Kolibe. Okrem Kaliho nájdete aj ďalšie zaujímavé spolupráce. Skladba Podaj mi ruku je duetom Ivana Táslera so Szidi Tobias a v záverečnej pesničke Osud zase Prešovčania spojili sily s populárnou s českou kapelou Chinaski.

Všeobecne možno povedať, že IMT Smile prežívajú veľmi úspešné obdobie. Svedčí o tom aj záujem o ich aktuálne vystúpenia. Ich dva novembrové koncerty v jednom z najväčších pražských klubov Roxy sa vypredali viac než mesiac pred konaním a minulý týždeň oznámili, že vypredaný je aj druhý z avizovaných vianočných koncertov v bratislavskej Inchebe (7.12.). Pridali preto ďalší, ktorý sa uskutoční o deň neskôr. V Bratislave si tak fanúšikovia môžu aktuálne vybrať medzi 6. a 8. decembrom, kým v Košiciach sú koncerty naplánované na 14. a 15. decembra.


Album Budeme to stále my môžete od dnes počúvať aj na Deezeri a ďalších streamingových službách. Autorskú recenziu očakávanej novinky vám prinesieme čoskoro.



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Peter Ivan

Súvisiaci interpreti: IMT Smile