Jeden z najvýznamnejších britských hudobníkov, Phil Collins, sa vracia sa koncertné pódiá. Európske turné s názvom Not Dead Yet odštartuje 2. júna 2019 vo Viedni, úplne na konci šnúry zase zavíta do Prahy (25.6.) a Varšavy (26.6.).

Phil Collins je hudobnou legendou a jeho skladby sa premietli do životov miliónov ľudí po celom svete. Uznávajú ho celé generácie umelcov, ktorí sa inšpirujú jeho úctyhodnou kariérou. Phil Collins predal rekordných 100 miliónov albumov a obsadil popredné priečky v najrôznejších hudobných rebríčkoch. 

Na scénu sa vrátil v roku 2017 so sériou vypredaných koncertov v Británii a západnej Európe. Potom nasledovalo rozsiahle turné v Južnej a Severnej Amerike. "Myslel som si, že budem v pokoji odpočívať," vraví Phil Collins o svojom hudobnom návrate, "ale vďaka fanúšikom, mojej rodine a podpore niektorých mimoriadnych umelcov som znova objavil vášeň pre hudbu a koncertovanie. Nastal čas si to všetko zopakovať a som naozaj nadšený. Pripadá mi to ako správna vec."


Plodný hitmaker

Jeden z najúspešnejších hudobníkov svojej generácie dosiahol 40 prvých miest v singlovej hitparáde UK Top 40, čo sa v osemdesiatych rokoch nepodarilo žiadnému inému umelcovi. Collins začínal ako bubeník, neskôr pôsobil ako frontman legendárnej skupiny Genesis. Sólovo debutoval v roku 1981 albumom Face Value, ktorý obsahuje veľký hit In The Air Tonight.

Nasledovala kariéra veľmi plodného hitmakera. Prvé priečky britských rebríčkov obsadili jeho skladby Easy Lover, You Can't Hurry Love a Against All Odds (Take A Look At Me Now), v amerických hitparádach zase získal sedem prvých miest so svojimi globálnymi hitmi One More Night, Separate Lives, Two Hearts, Another Day In Paradise, I Wish It Would Rain Down, Both Sides Of The Story a Dance Into The Light.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Petr Novák z Live Nation Czech Republic. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Rebecca Blackwell

Súvisiaci interpreti: Phil Collins