Václav Neckář si prevzal Platinovú platňu vydavateľstva Supraphon za úspešný predaj svojho prvého vianočného albumu Mezi svými, ktorý vyšiel minulý rok. Spoločne s legendárnym spevákom si prevzali prestížne ocenenie Jan Neckář a Dušan Neuwerth, ktorý album produkoval.

Album Václava Neckáře Mezi svými vyšiel na konci roku 2014. Obsahuje čisto pôvodné autorské piesne z pera overených autorov z prelomového comebackového albumu Dobré časy. Zároveň prináša skladby ďalšej generácie autorov, a tiež predstavuje ako autorov nečakané osobnosti. Dôkazom sú mená ako Jiří Hradil (Tata Bojs, Lesní zvěř), Márdi (Vypsaná fiXa), Filip Rácz (Fíha), David Dvořák (Kašpárek v rohlíku), Marek Doubrava (Hm...), Petr Kotouš či Luděk Špilauer. Na albume si našiel miesto i historicky prvý Neckářov duet s Martou Kubišovou v podobe veľmi emotívnej piesne Noc.

Album Mezi svými vyšiel v roku, ktorý sa niesol v znamení 50 rokov trvajúcej spolupráce a nahrávanie prvých Neckářových piesní pre vydavateľstvo Supraphon. Ako slávny spevák prezrádza, inšpiráciou pre vznik albumu sa stal úspech hitu Půlnoční. Titulnou skladbou albumu sa stal úspešný singel Andělé strážní, ktorý bol i s videoklipom predstavený 23. októbra, teda v deň 71. narodenín Václava Neckáře.



"Pôvodný zámer albumu bol trochu iný a nekorešponduje celkom s výsledkom," vysvetľuje spoluautor skladieb, Václavov brat Jan Neckář. "Mali sme pripravených päť alebo šesť nových pôvodných piesní a tie sme chceli doplniť coververziami osvedčených vianočných hitov typu Purpura," prezrádza. "Keď tieto pôvodné piesne počul Dušan Neuwerth, ktorého som k spolupráci prizval, zámer sa zmenil. Dušan usúdil, že by stálo za to nahrať album z čisto pôvodných piesní. Tak sme si dali na čas a vydanie albumu odložili. A dobre sme urobili. Zrazu sme mali tridsať krásnych pôvodných piesní, takže bolo z čoho vyberať. Snáď si tam každý našiel to svoje," dodáva.

Redakciu Hudba.sk informovala Adriana Čahojová zo Soul For Show.

Foto: Barbora Hrdá

Súvisiaci interpreti: Václav Neckář