Taylor Swift začínala svoju kariéru ako neviniatko spievajúce neškodné country-popové piesne o láske. S albumom 1989 sa úspešne premenila na zvodnú princeznú popu, od neodolateľnej dračice má však stále ďaleko. Nič na tom nemení ani jej účasť na titulnej skladbe k pokračovaniu romanticko-erotického filmového trháku.

V čerstvo zverejneneom videoklipe k skladbe I Don't Wanna Live Forever je síce speváčka vďaka čiernym podväzkom a decentne odhalenej podprsenke sexi ako nikdy predtým, no inak sa v ňom nič zaujímavé nedeje, pretože interakcia medzi oboma aktérmi je minimálna. Nezáživný je už začiatok videa, v ktorom chrumkavý ex-člen One Direction Zayn Malik celú minútu kráča po slabo osvetlených priestoroch hotela a vyruší ho pri tom len zatúlaný fotograf.

Nasledujú podobné zábery s Taylor Swift a hoci už v prvej polovici "deja" sa obaja nachádzajú v tej istej miestnosti, akcie sa divák dočká až v posledných sekundách vizuálu. Spočíva však iba v porozbíjaní pár predmetov v hotelovej izbe. Väčšie vzrušenie by zrejme vyvolal štandardný videoklip, aké sa zvyknú k filmovým skladbám nakrúcať - čiže prestrihy medzi zábermi na interpretov a scénkami z filmu, tak ako to bolo aj pred dvoma rokmi v klipe Ellie Goulding k piesni Love Me Like You Do z filmu 50 odtieňov sivej.

Jeho pokračovanie sa do slovenských kín dostane už 9. februára pod názvom 50 odtieňov temnoty. Titulná skladba v podaní Swift a Malika však fanúšikov prvého filmu príliš nenadchla a pravdepodobne na tom nič nezmení ani videoklip, ktorý okrem temnoty neponúka nič. Taylor Swift napísala skladbu v spolupráci so spevákom Samom Dewom a hudobníkom Jackom Antonoffom, ktorý sa postaral tiež o produkciu. Videoklip nakrútil Grant Singer v priestoroch historického hotela St. Pancras Renaissance v Londýne, ktorý postavili v roku 1873.

Prečítajte si: Sia, John Legend či Nicki Minaj: Soundtrack 50 odtieňov temnoty bude plný hviezd


Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com, People.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Taylor Swift