Mladá speváčka Celeste Buckingham strávila tri týždne v nahrávacích štúdiách v americkom Nashville, kde písala piesne pre známych umelcov. Speváčka v USA spolupracovala s hviezdnou hudobnou manažérkou Trishou McClanahan, ktorá reprezentuje napríklad americkú speváčku Kelly Clarkson.

Celeste Buckingham v Nashville ku svojim skladbám nahrávala i demoverzie. "Ešte nie je isté, ktoré zo skladieb napokon naspievam ja, a ktoré budú prerozdelené ostatným spevákom. O tom sa rozhodne neskôr," povedala Buckingham.

Hoci si už na nové prostredie 16-ročná speváčka zvykla, tešila sa na návrat domov. "V Nashville som nebola prvýkrát, na mesto aj na ľudí som si zvykla a teším sa, keď sa tam budem môcť vrátiť. Bolo to pre mňa vzrušujúce. Spoznať osobne hudobníkov ako Casey Brown, Arch Nemesiz, Jan Howard, Boy Genius či Paula Winger. Bratislava mi už ale začínala chýbať. Veľmi som sa tešila domov. Aj tu mám naštartované projekty, ktorých sa už neviem dočkať!" uviedla speváčka.

Buckingham v súčasnosti s producentmi Martinom Šrámekom a Andrejom Hruškom dokončuje práce na svojom debutovom albume. Nahrávka by mala byť žánrovo rôznorodá a obsahovať bude prevažne piesne v angličtine, ktorých autorkou je samotná speváčka. Zaradiť by na ňu chcela aj pesničku v slovenčine. Celeste nedávno napísala a naspievala pieseň Nobody Knows na CD, ktorého výťažok z predaja poputuje pre autistické deti.

Šestnásťročná speváčka sa predstavila v druhej sérii Česko Slovenskej SuperStar. Na konte má už spevácke duety s raperom Majkom Spiritom a ďalším SuperStaristom Noahom Ellenwoodom.

Celeste Buckingham - Nobody Knows

Majk Spirit feat. Celeste Buckingham - Ja a ty

Informácie pochádzajú od PR manažérky speváčky Adriány Čahojovej a z archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: archív Celeste Buckingham