Drum&bassová formácia The Qemists počas uplynulého víkendu očarila milovníkov tanečnej hudby na Slovensku. Okrem britskej hviezdy, ktorá vydáva pod prestížnym londýnskym labelom Ninja Tune, sa predstavili aj domáci DJi B-Complex, Emonoizboyz a Junior.

Laureáti exkluzívneho ocenenia The Bass Music Awards majú za sebou týždňové miniturné po strednej Európe. Počas uplynulých dní absolvovali koncerty v Prahe, v Brne a napokon i v Bratislave. Svojimi skladbami, ktoré sa preslávili i vo svetovo úspešných videohrách či niekoľkých filmoch, roztancovali bratislavský Majestic Music Club.

Unikátne spojenie DJa, živej rockovej kapely a dvojice raperov prišlo na rad v sobotu o polnoci po predskokanoch zo zoskupenia Emonoizboyz a po sete DJa Juniora. Po koncerte hlavných hviezd z Británie drum&bassová párty pokračovala a prítomným fanúšikom hral do rána svoje hity domáci B-Complex.

Po odchode zo Slovenska si to formácia namierila rovno domov, do štúdia v Británii, kde aktuálne finišuje práce na svojom treťom LP. "Chceme ho dokončiť skôr, než vycestujeme na letné festivaly. Viac informácií, kde budeme hrať, zverejníme čoskoro," uviedli The Qemists.

Koncert The Qemists v Bratislave Zdroj: Richard SvobodaViac fotografií z koncertu The Qemists v Bratislave nájdete v galérii

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show.

Foto: Richard Svoboda