PJ Harvey a anglická herečka Ruth Wilson spolupracovali na novom videu k speváčkinmu najnovšiemu singlu Seem an I, ktoré vytvoril írsky scenárista a režisér Colm Bairéad. Pesnička pochádza z nedávneho štúdiového albumu I Inside the Old Year Dying. Vo videoklipe vidno herečku ako katarzne beží po poliach pod zamračenou oblohou.

"Ruth a ja sme sa stali priateľmi po spoločnej práci na filme Clia Barnarda Dark River. Vždy som veľmi obdivovala prácu Ruth ako herečky, takže som dlho snívala o tom, že by sme mohli opäť nejakým spôsobom spolupracovať. Keď sa naskytla príležitosť pracovať s Colmom Bairéadom, vedela som, že je to režisér, ktorého si Ruth, rovnako ako ja, veľmi váži, takže bolo správne opýtať sa jej, či by si vo filme zahrala. Výsledný krátky film považujem za krásny a dojemný, pretože má magickú prítomnosť Ruth a Colmovu jedinečnú víziu," uviedla videoklip PJ Harvey.

"Vždy som bola veľkým fanúšikom PJ, takže bolo pre mňa veľkým privilégiom spolupracovať s Colmom a Polly na tom, aby sme v tomto tajomnom a hypnotickom krátkom filme priviedli Seem an I do vizuálneho života. Neexistuje lepší spôsob, ako stráviť deň v čarovnom svete PJ Harvey," dodala Ruth Wilson.

Spolu s novým videoklipom ohlásil PJ Harvey tiež prvé turné po Severnej Amerike od roku 2017. Predstaví na ňom album I Inside the Old Year Dying, ktorý bol nominovaný na Grammy v kategórii Najlepší album alternatívnej hudby. Ani ôsma nominácia však PJ Harvey cenu Grammy nepriniesla.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)