Austrálska raperka Iggy Azalea po mesiacoch v úzadí opäť skúša šťastie s novým singlom a informuje o prípravách niekoľkokrát odloženého, resp. zrušeného druhého albumu. Jeho ochutnávkou je skladba Sally Walker, ktorú sprevádza miestami až absurdný videoklip.

Iggy Azalea ešte v roku 2014 zabodovala s debutovým albumom The New Classic, z ktorého pochádza jej najväčší hit Fancy (feat. Charli XCX). Od tej doby však jej kariéra ide prudko z kopca. Nepomohlo ani minuloročné EP s názvom Survive the Summer, či kontroverzný singel Kream.

Najnovšie sa pripomína so singlom Sally Walker, ktorý síce vo väčšine singlových rebríčkov neprekročil tieň jej tvorby z posledných troch rokov, no minimálne na iTunes a Youtube sa mu podarilo získať celkom slušnú pozornosť. Možno aj preto, že v úvode klipu nápadne odkazuje na vizuál spomínaného hitu Fancy. Od svojej premiéry (14.3.) má novinka už takmer ako 32 miliónov prehratí a na rozdiel od viacerých jej singlov z nedávnej minulosti v komentároch fanúšikov prevažujú pozitívne reakcie.

Dej video klipu sa točí okolo pohrebu dievčaťa, ktoré zrazilo auto. Iggy však na jej počesť nedrží smútok, a namiesto toho si užíva pozornosť odetá v červenej čipke na čele pohrebného sprievodu, kde opäť raz pripomína, že má rada twerking. Z mainstreamových speváčok a raperiek je zrejme posledná, kto ešte stále na seba upozorňuje týmto spôsobom.

 
Nová éra s vlastným vydavateľstvom

Sally Walker je prvou ochutnávkou z albumu In My Defense, ktorý by sme mali počuť ešte toto leto. Autorom skladby je J. White Did It, ktorý s Iggy pracoval aj na zvyšku jej druhej štúdiovky, a réžiu videoklipu mal na starosti Colin Tilley, ktorý je podpísaný aj pod jej predchádzajúcimi klipmi Kream a Savior. V závere videa raperka dokonca ponúka ukážku z jej ďalšej piesne s názvom Started.

Novinku Iggy opísala ako oslavu života a jej návratu "zo sveta mŕtvych", čím poukazuje na to, že dlhé mesiace o nej vôbec nebolo počuť. Po sklamaniach z neúspechu predchádzajúcich skladieb dokonca priznala, že vôbec nedúfala, že sa jej nový singel dostane na popredné priečky iTunes. "Naozaj som len dúfala, že by som sa mohla dostať do TOP 100 na iTunes. Toľko lásky a podpory som od vás vôbec nečakala. Nedokážem slovami opísať, aká šťastná teraz som, ďakujem," napísala Iggy na svojom Instagrame po tom, ako sa dozvedela, že v americkom iTunes rebríčku sa skladba krátko po vydaní vyšvihla na štvrté miesto.

Úspech skladby pritom prežíva o to viac, že ide o jej prvú nahrávku vydanú v jej vlastnom vydavateľstve Bad Dreams. Na dráhu "indie" umelkyne sa vydala po tom, ako sa vlani v novembri rozišla s vydavateľstvom Island Records. Aj z toho dôvodu môžu fanúšikovia dúfať, že tentoraz už nehrozí, že by bola opäť nútená vydanie albumu zrušiť - všetky náležitosti týkajúce sa jej hudby a kariéry má už vo svojich rukách.

Originálna motivácia fanúšikov

Iggy Azalea si je zjavne vedomá toho, že sociálne médiá sú čoraz silnejšie a aj z úplne neznámej piesne môžu vytvoriť globálny hit. Zvolila totiž pomerne zaujímavú formu, ako svojich fanúšikov prinútiť k tomu, aby jej novú skladbu šírili ďalej. Na svojom Instagrame vyhlásila #SallyWalkerChallenge, v ktorej je úlohou fanúšikov nakrútiť sa počas toho, ako tancujú na skladbu Sally Walker. Na tom by nebolo nič nezvyčajné, ak by Iggy svojich fanúšikov nemotivovala tým, že jeden z nich získa vrece, v ktorom bude 5000 amerických dolárov. Z videí, ktoré jej fanúšikovia zdieľajú, vyberie víťazné 1. apríla.

Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Iggy Azalea