Na piatom ročníku Uprising Reggae festivalu, ktorý sa uskutoční 24. a 25. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch, sa predstaví aj ruský spevák Steppa Style. Organizátori podujatia o tom informovali na svojej oficiálnej webstránke.

"Minulý rok mal mini-tour po Čechách a Slovensku a jeho bratislavské vystúpenie nás dostalo. Hneď sme sa dohodli na jeho skorom návrate do Európy a to priamo na Uprising," hovorí jeden z organizátorov festivalu Sveťo Moravčík.

Steppa Style
bol prvým reggae-dancehall-jungle umelcom v Rusku, ktorý začal vo svojich skladbách používať angličtinu a jamajské patois. Od roku 2004 je členom Trudebwoiz Cartel. Ruskú reggae scénu už reprezentoval na niekoľkých európskych produkciách a od roku 2009 nahráva na riddimy legendárneho nemeckého soundsystému Supersonic. V spolupráci so Švajčiarom Nappy Pacom nahral skladby Dutty Bloodsucker a Baby Girl a so Solo Bantonom zas skladbu Digital.

Steppa Style & Nappy Paco - Baby Girl

"Ruský raggamuffin" sa tak pridal k zoznamu známych účinkujúcich, na ktorom sú zatiaľ jamajsko-americký spevák Tarrus Riley s The Blak Soil Band, americká hip-hopová skupina Delinquent Habits, jamajský spevák Ras Zacharri a nemecká skupina Irie Révoltés.

Vstupenky na festival sú v predpredaji v sieti Ticketportal, cena permanentky je 23 eur, pričom táto cena platí do 6. mája. Potom budú stáť lístky 27 eur.

Steppa Style & Solo Banton - Digital

Zdroj: SITA
Foto: Uprising.sk