Anglický hudobník Elton John sa počas plánovanej návštevy Ruska nestretne s tamojším prezidentom Vladimirom Putinom. 69-ročný interpret už v novembri informoval, že s politikom telefonoval a dohadoval si s ním stretnutie, na ktorom by prediskutovali práva LGBT komunity v Rusku.

Ako uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, stretnutie sa napokon z časových dôvodov neuskutoční. "Komunikovali sme s ním pred niekoľkými týždňami, pretože sme mali dohodu, že ak to umožnia ich rozvrhy, toto stretnutie sa uskutoční. Prezident Putin sa vyjadril, že je pripravený na toto stretnutie. Nanešťastie, sa nateraz toto stretnutie neuskutoční," uviedol Peskov. "Ich rozvrhy to neumožňujú. To však neznamená, že takéto stretnutie sa nebude konať inokedy," dodal.

Elton John odohrá 28. mája koncert v Petrohrade a 30. mája v Moskve. Hudobník, ktorý sa dlhodobo zastáva ruskej LGBT komunity a jej práv v krajine, sa vlani v septembri stal obeťou žartu komikov Vladimira Krasnova a Alexeja Stoljarova. Tí mu telefonovali, pričom jeden z nich sa vydával za Putina. Ruský prezident po medializácii žartu Johnovi zatelefonoval a ponúkol mu stretnutie, na ktorom budú môcť diskutovať o právach sexuálnych menšín.
 
Hudobník, vlastným menom Reginald Kenneth Dwight, počas svojej vyše 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, päť BRIT Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Od roku 1993 tvorí pár s filmárom Davidom Furnishom. V decembri 2014 sa zosobášili. 

Zdroj: SITA (bbc.com, archív)
Foto: Facebook.com/EltonJohn

Súvisiaci interpreti: Elton John