Víťaz slovenskej SuperStar, všestranný hudobník a muzikálový herec Peter Cmorik, ktorý nedávno oslávil 10 rokov svojho pôsobenia na slovenskej hudobnej scéne, po dvoch rokoch prichádza s novou pesničkou. Prvý singel z pripravovaného albumu je dospelým vyznaním lásky jeho súčasnej partnerke Daniele Lovlin.

Skladbu s názvom Spolu zostarnúť spevák napísal minulý rok na jeseň. Múza ho kopla v dome na skale s výhľadom na Devín a rieku Moravu. Za celkový nádych piesne o celoživotnej láske sa podpísalo romantické prostredie, v ktorom pesnička vznikala. "Spolu zostarnúť je opisom malých, zdanlivo všedných okamihov v živote páru, ktoré sú tiež vyjadrením lásky," priblížil romantickú novinku Peter Cmorik.

Videoklip ukazuje lásku v každom veku

Text i hudbu rodák z Rožňavy zložil a napísal sám pre svoju novú lásku, s ktorou prežíva krásne životné obdobie. Jeho súčasnou partnerkou je Daniela Lovlin, ktorá do skladby nahrala hlavnú melódiu na husliach. "Keď som Danielke pustil demo, tak jej slza vybehla od dojatia, spoznala i bez ďalších slov, čo som chcel piesňou vyjadriť," prezradil spevák. Šarmantná huslistka je verejnosti známa ešte z čias, keď bola súčasťou dievčenského husľového tria G-Strinx. Petrovým fanúšikom sa prvýkrát predstavila minulý rok na jeho koncertnej šnúre 10 rokov na scéne Tour. Spolupracovala aj s Rytmusom, Pavlom Hammelom, skupinou Hex a mnohými ďalšími.


Videoklip k piesni vytvorilo ho štúdio MOOVI, s ktorým Cmorik spolupracoval aj v poslednom singli Oh My Bro s Martinom Harichom. "Chcel som, aby láska dvoch ľudí bola zachytená v každom veku, či je to detská školská láska, alebo tá najdlhšia, láska našich starých rodičov," opísal svoje predstavy o vizuálnej podobe pesničky. Aby sa však vyhol klišé záberom, klip obliekli do šatu poloanimovaného filtru. "Video má evokovať takú snovosť, niečo, čo by sme si všetci priali a po čom túžime, aby nás naplnilo," dodal spevák a skladateľ.

O produkciu sa postaral Peter Bič

Pieseň, ktorú mohli fanúšikovia prvýkrát počuť práve na spomínanom turné, produkoval Peter Bič, s ktorým si Cmorik hudobne aj ľudsky veľmi dobre rozumie. Spája ich dlhoročné priateľstvo, hudobná závislosť, ale i dve slovenské turné, kde si boli navzájom hosťami. "Práve počas spoločných hraní vznikla myšlienka, že by mi Peter mohol pomôcť s produkciou nových vecí. Poslal som mu vyše desať ukážok. Som rád, že sa mu páčili a Spolu zostarnúť je prvá z nich," priblížil hudobník zrod spolupráce s gitaristom. Bič okrem produkcie do pesničky prispel aj hrou na gitaru.

Obaja Petrovia trávia jarné dni v nahrávacom štúdiu a usilovne pripravujú novinky, ktoré budú súčasťou fanúšikmi očakávaného albumu. "Prvýkrát budem CD vytvárať s mojou vlastnou kapelou. Konečne to bude tímová práca," prezradil s nadšením. Niekoľko skladieb je už hotových, na ďalších stále pracuje. Ako dodáva, novinku by chcel posunúť do súčasnejšieho zvuku, k čomu mu ako producent dopomáha práve Peter Bič.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka speváka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Moody / archív Daniely Lovlin

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik