Moby sa ospravedlnil herečke Natalie Portman za to, ako opísal ich údajnú romancu spred 20 rokov. Hudobník napísal prostredníctvom služby Instagram, že veľká časť kritiky, ktorú si vyslúžil za memoáre Then It Fell Apart, bola oprávnená, a ospravedlnil sa Portman i ďalším, ktorých v knihe spomína, že ich nekontaktoval pred jej vydaním.

Moby tiež priznal, že vzhľadom na dynamiku ich takmer 14-ročného vekového rozdielu, sa mal v čase ich prvého stretnutia k Natalie správať zodpovednejšie a s väčším rešpektom. Tridsaťsedemročná Natalie Portman minulý týždeň odmietla Mobyho tvrdenie, že s ním kedysi randila a jeho správanie označila ako nevhodné.

"Niekoľko týždňov som sa snažil stať sa Nataliiným priateľom, no nefungovalo to. Myslel som si, že jej poviem, akú som mal príliš veľkú paniku z toho byť v reálnom vzťahu, no počas jedného nočného telefonátu mi povedala, že sa stretáva s niekým iným. Uľavilo sa mi, pretože som jej nemusel nikdy povedať, aký som bol zničený," napísal vo svojej knihe Moby, ktorý má na konte hity ako Natural Blues, Porcelain, We Are All Made of Stars alebo Lift Me Up.

Vzťah nevzťah

Natalie Portman v rozhovore pre britskú verziu magazínu Harper's Bazaar povedala, že sa s muzikantom stretla v čase, keď mala 18 rokov a práve skončila strednú školu. Hudobník pritom v knihe tvrdil, že ju spoznal ako 20-ročnú. "Prekvapilo ma, keď som počula, že ten veľmi krátky čas, ktorý som ho poznala, charakterizoval ako randenie. Bola som jeho fanúšičkou a po skončení školy som išla na jeho koncert. Po šou mi navrhol, aby sme boli priatelia. On bol na turné a ja som nakrúcala film, takže sme si spolu len tak niekoľkokrát vyšli von, no uvedomila som si, že bol starší muž, ktorý sa o mňa zaujímal nevhodným spôsobom," objasnila herečka a dodala, že Moby zrejme využil svoju verziu príbehu a jej meno na podporu predaja novej knihy.

Hudobník na jej vyjadrenie reagoval prostredníctvom Instagramu, kde zverejnil aj ich spoločnú fotografiu. Na zábere ju od pol pása nahý spevák drží okolo ramien, pričom sa obaja usmievajú - on od ucha k uchu, ona s trochu rozpačitým pohľadom, ktorý nemusí nutne znamenať, že jej jeho prítomnosť lichotila.

"Čítal som článok, v ktorom Natalie Portman uviedla, že sme spolu nikdy nerandili. Som z toho zmätený, keďže sme naozaj spolu chodili. Po krátkom čase, ktorý sme spolu strávili v roku 1999, sme celé roky zostali priateľmi. Mám rád Natalie a rešpektujem jej inteligenciu a aktivizmus. No ak mám byť úprimný, neviem si vysvetliť, prečo by skresľovala pravdu o našom (hoci krátkom) vzťahu. Príbeh, ktorý som uviedol v mojej knihe Then It Fell Apart je pravdivý, s množstvom fotografií, ktoré slúžia ako dôkazy," napísal Moby k fotke.

"P.S., úplne rešpektujem, že jej je ľúto, že so mnou randila (aby som bol férový, ja by som pravdepodobne takisto ľutoval, ak by som so mnou chodil). To však nemení fakty o našej krátkej romantickej minulosti," dodal Moby v príspevku, ktorý medzičasom zo sociálnej siete zmazal. V najnovšom vyjadrení sa ospravedlňuje aj za svoje komentáre v reakcii na vyjadrenie herečky a za skutočnosť, že nerešpektoval jej pohľad na ich spoločne strávený čas.


Zdroj: SITA (bbc.com), Hudba.sk edit
Foto: Evan Agostini/Invision/AP / Facebook.com/mobymusic (koláž Hudba.sk)

Súvisiaci interpreti: Moby