Stingov nový album s názvom My Songs uzrel svetlo sveta. Novinku hudobník naživo predstaví na svojom rovnomennom turné, ktoré odštartuje 28. mája v Paríži. Na Slovensko zavíta v posledný júnový deň. Fanúšikovia sa môžu tešiť na najväčšie hity v nových verziách.

Britská spevácka hviezda Sting v týchto dňoch pomyselne uzatvára jednu hudobnú etapu a otvára ďalšiu. Posledný rok v rámci vydania spoločného albumu s reggae ikonou Shaggym precestoval svet. Fanúšikom po celom svete naživo ponúkli piesne zo spoločného albumu 44/876. Vydaním jeho nového albumu My Songs ukončuje turné so Shaggym a začína koncertovať a zároveň predstavovať čerstvú novinku.

Staré hity v novom zvuku

Koncertná šnúra My Songs štartuje v Paríži už 28. mája, pričom slovenským koncertom v našich končinách zaháji letné prázdniny. Bratislavský koncert je naplánovaný na 30. júna a Stingove najznámejšie hity budú znieť zo Zimného štadióna Ondreja Nepelu. Fanúšikovia môžu očakávať, že si vypočujú Stingov vlastný svieži prístup k hitom, vrátane tých, ako sú Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Every Breath You Take, Demolition Man, Roxanne, Message In A Bottle a veľa iných.  
 
Album My Songs obsahuje zmodernizovaný zvuk skladieb, ktoré sú však verné originálom. Nahrávky oslavujú Stingovu hudobnú kariéru ako jedného z najvýznamnejších a najvplyvnejších umelcov. Od založenia skupiny The Police v roku 1977 spolu so Stewartom Copelandom a sa Sting vyvinul do jedného z najikonickejších svetových umelcov.


Album sprevádzaný hovoreným slovom   


Album je sprevádzaný poznámkami, ktoré Sting napísal. Prezrádza v nich osobné príbehy, ktoré stoja za každou z pesničiek. Spevák tak poskytuje náhľad do procesu, ako sa písali hity, ktoré ani časom nestrácajú na popularite. Sting sa o svojom albume vyjadril: "My Songs predstavuje môj život v piesňach. Niektoré z nich sú preštylizované, niektoré prešli novou finálnou úpravou, ale všetky majú nádych súčasnosti."     

Sting si k vydaniu albumu prizval tie najväčšie kapacity svetového hudobného priemyslu. Album produkovala trojica producentov známa spoluprácami s obrovskými hviezdami -Martin Kierszenbaum (Sting, Lady Gaga, Robyn), Dave Audé (Bruno Mars, Selena Gomez) a Jerry Fuentes (The Last Bandoleros). Album zmixoval Robert Orton (Lana Del Rey, Mumford & Sons) a zvukové zázemie poskytol Tony Lake (Sting, Shaggy).  

Album My Songs vychádza na CD nosičoch, ale aj vinylových  platniach. Deluxe verzia bude obsahovať navyše aj live nahrávky piesní Synchronicity II, Next To You, Spirits In the Material World a Fragile.  

Tracklist Sting - My Songs:  

1. Brand New Day
2. Desert Rose
3. If You Love Somebody Set Them Free
4. Every Breath You Take
5. Demolition Man
6. Can’t Stand Losing You
7. Fields of Gold
8. So Lonely
9. Shape of My Heart
10. Message in a Bottle
11. Fragile
12. Walking on the Moon
13. Englishman in New York
14. If I Ever Lose My Faith in You
15. Roxanne (Live)  

My Songs Deluxe Edition bonus:  

Synchronicity II (Live)
Next To You (Live)
Spirits In The Material World (Live)
Fragile (Live)
I Can’t Stop Thinking About You (Live) – Japan Exclusive Desert Rose (Extended Version) – France Exclusive



Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Mayumi Nashida

Súvisiaci interpreti: Sting