Kanadská speváčka Céline Dion pripravuje dokumentárny film I Am: Celine Dion, v ktorom rozpráva o svojom vzácnom neurologickom ochorení. Syndróm stuhnutej osoby jej diagnostikovali v roku 2022. Jej zdravotný stav ju prinútil zrušiť všetky plánované vystúpenia a nádej na zlepšenie neprichádza. Spoločnosť Prime Video zverejnila prvý trailer.

V ňom speváčka otvorene hovorí o svojom ochorení, o každodenných problémoch, ktoré jej spôsobuje. Chce svojím príbehom pomôcť iným ľuďom. Napriek tomu, že film nie je zameraný na jej kariéru, neobchádza ani túto významnú oblasť jej života. "Veľmi mi to chýba. Ľudia mi chýbajú. Ak nemôžem behať, budem chodiť. Ak nemôžem chodiť, budem sa plaziť," vidíme hovoriť Céline Dion cez slzy.

V upútavke vidíme zábery na speváčku, ako sa doma hrá so svojimi deťmi, popretkávané archívnymi zábermi z jej vystúpenia na turné. Vidíme momenty absolútneho šťastia. Počas rozprávania tiež Dion vyjadruje vďačnosť za svoju kariéru. Neurologické ochorenie postihuje svalstvo. Spôsobuje svalové kŕče a neschopnosť svaly ovládať. "Nedovoľujú mi používať hlasivky na spievanie tak, ako som zvyknutá," vysvetlila Dion vo svojom vyhlásení z roku 2022.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)