V piatok 24. mája vydal Lenny Kravitz svoj dvanásty štúdiový album. Nahrávka s názvom Blue Electric Light je podľa jeho slov oslavou života, ľudskosti, sexuality, zmyselnosti, spirituality. Zároveň je oslavou jeho životného jubilea, ktoré oslávil dva dni po vydaní albumu. Síce to znie neuveriteľne, ale Lenny Kravitz mal v nedeľu 26. mája 60. narodeniny.

Album Blue Electric Light bol vytvorený na Bahamách uprostred pandémie. "Moje štúdio je tu. Nahral som tu niekoľko posledných nahrávok. Uviazol som tu, čo bolo veľmi zaujímavé. Strávil som tu dva a pol roka a robil som veľa hudby. Toto ma za poslednú dobu bavilo asi najviac. Myslím si, že to malo veľa spoločného s tým, že svet bol uzavretý a prvýkrát v živote, odkedy som bol malým dieťaťom, som nemusel byť v určitom čase na konkrétnom mieste," povedal Lenny Kravitz pre Billboard.

Svoj návrat ohlásila rocková ikona pilotným singlom TK 421 spolu so šteklivým videoklipom už v októbri minulého roka. Nasledoval marcový singel Human, ktorý mal vyjsť spolu s albumom. Napokon bolo všetko inak. Album mal pôvodne vyjsť už 15. marca, bol však posunutý na 24. máj.

Dôvodom bolo oslávenie odkazu Bayarda Rustina, amerického politického aktivistu, lídra hnutí za občianske práva, nenásilie a práva homosexuálov, o ktorom vlani vyšiel na Netflixe film Rustin. Kravitz doň napísal skladbu Road to Freedom. Hoci priznal, že ho predtým nepoznal, jeho príbeh a odkaz ho oslovil natoľko, že na istý čas odsunul prípravy vlastného albumu na vedľajšiu kolaj.

"Bola to mimoriadna cesta, pri ktorej som venoval svoj čas a úsilie skladbe Road to Freedom a hlbokému odkazu Bayarda Rustina. Príležitosť osláviť jeho inšpiratívny príbeh tu mala byť už dávno, no som odhodlaný venovať čas a energiu, ktoré sú potrebné na naplnenie jeho odkazu a tejto kľúčovej kapitoly našich dejín. Vo svetle toho som sa rozhodol odložiť vydanie môjho pripravovaného singla a albumu, aby som zabezpečil autentickú a zmysluplnú oslavu Rustinovho neuveriteľného odkazu. Môj ďalší singel Human príde 15. marca a album Blue Electric Light vyjde 24. mája. Veľmi si vážim vaše pochopenie a lásku počas tohto kľúčového momentu," vysvetlil vtedy Lenny na svojich sociálnych sieťach.

Jeho najnovší singel Paralyzed bol vydaný v pondelok 20. mája spolu s oznámením Kravitzovej rezidencie Blue Electric Light v Las Vegas, ktorá sa uskutoční v októbri. Šesťdesiatročný umelec odohrá v Las Vegas vystúpenia 18., 19., 23., 25. a 26. októbra. Predstaví svoju "vášnivú kolekciu piesní", ktorá je "najnovším príspevkom muža, ktorého hudba – nehovoriac o jeho osobitom štýle – naďalej inšpiruje milióny ľudí na celom svete," uvádza oficiálne vyhlásenie.

Na jeho koncert však nemusíte cestovať až do Kalifornie. Už o necelé dva mesiace vystúpi ako headliner festivalu Colours of Ostrava.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)