Spevák Miro Jaroš tento mesiac vydal kompiláciu svojich najväčších hitov s názvom Všetko najlepšie, ktorú včera uviedol do života na "rodinnom" krste. Pri tejto príležitosti sa nechal počuť, že takéto CD je dobrým spôsobom rozlúčky s fanúšikmi. Nemyslel tým však ukončenie svojej kariéry...

"Pre mňa ten album nie je best of-ka, aj keď je tam všetko najlepšie, čo sme kedy nahrali. Práve preto som ten album nazval Všetko najlepšie. Nahral som ho kvôli tomu, že ma oslovilo vydavateľstvo, prišlo mi to ako fajn spôsob rozlúčiť sa s ľuďmi. Aby som to správne povedal, myslím, že dnes je taká doba, že vydávať cédečka sa už veľmi neoplatí, stačí vydávať single a robiť k nim klipy," ozrejmil Miro Jaroš na krste, ktorý sa konal v utorok večer (26.6.) v bratislavskom spirit bare Green Budha.

Skončil s tortou v tvári

Výberový album Všetko najlepšie na cestu k fanúšikom odoslali lúčne motýle a až sedem krstných rodičov, čo symbolizuje spevákovu sedemročnú kariéru. "Rozhodol som sa, že ho so mnou nebudú krstiť ľudia, ktorí sú mediálne najznámejší, ale tí, ktorí sú mi srdcu najbližší. A vybral som si týchto siedmich ľudí," uviedol krstných rodičov, z ktorých prvá prišla na pódiu jeho mama.

Postupne zavolal aj svoju "čínsku mamu", manažérku Ivetu Haulíkovú, poetku Ivanu Drábovú, huslistu Petra Fajtu, PR manažéra Michala Šefčíka a napokon stylistu Boba Lassu. Album pokrstili živými motýľmi a manažérka Iveta Haulíková spevákovi v mene všetkých krstných rodičov zaželala, aby ďalej žil svoj sen.

Prekvapenie si pre neho pripravila Dominika Mirgová, ktorá mu najprv poďakovala za to, že jej ponúkol spoluprácu a vzal ju do svojho vydavateľstva Galgan Music. Neskôr ho však prinútila sadnúť si, zavrieť oči a so slovami "Toto som chcela vždy spraviť," mu do tváre hodila tortu.

Dominika Mirgová a Miro Jaroš na krste albumu Všetko najlepšie
Dominika Mirgová si splnila svoj sen... viac fotografií z krstu

Odzneli skladby zo všetkých albumov aj duetá

Miro Jaroš spolu s kapelou počas krstu zahral niekoľko skladieb, ktorých výber bol akýmsi rýchlym prierezom jeho kariérou. Večer odštartoval piesňou Yalla Yalla z debutu Exoterika (2005), ktorý pôvodne krstila Nora Mojsejová, no v utorok ju zastúpila "šamanka". Nasledovala titulná pieseň z druhého albumu Tlaková níž (2008), ktorý krstila Majka z Gurunu. Tá, rovnako ako pred štyrmi rokmi, keď si ju na Jarošovom krste zahrala Oľga Belešová, prišla spolu s Matejom Landlom.

Po tom, ako Jaroš zaspieval úspešný singel Čierny dážď z tretej štúdiovky Tráva musí rásť (2010), ktorej krst svojou účasťou pripomenuli jej krstný otec Elvis spolu s hercom Romanom Pomajbom, sa už na pódium spolu s ním postavila spomínaná Dominika Mirgová. S tou Miro zaspieval pieseň Na pokraji síl a strihli si aj dueto Na dne mora, ktoré s ním pôvodne nahrala Petra Humeňanská.

"Na dne mora a Na pokraji síl sú obe krásne piesne, som veľmi rád, že sa mi podarilo získať povolenie nahrať ich v slovenčine. Obe piesne sú pôvodne naspievané v hebrejčine, napísal ich Idan Raichel. Kvôli pesničke Na dne mora som za ním vycestoval do Izraela, pustil som mu ukážku slovenskej verzie jeho piesne, bol potešený a dal mi voľnú ruku na jej slovenskú verziu," uviedol spevák pre TASR. 

Poslednou piesňou, ktorá odznela pred krstom, bol najnovší singel Jednu šancu mi daj. Ten je na výberovke Všetko najlepšie spolu s piesňou Štyri ročné obdobia jednou z dvoch noviniek, ktoré dopĺňajú tucet skladieb zo spomínaných troch albumov.

Zdroj: SITA, TASR (spojenie a úprava textov: Hudba.sk)
Foto: SITA/Marián Peiger

Súvisiaci interpreti: Miro Jaroš