Hudobný festival Senica Fest, na ktorom sa mali predstaviť zvučné mená ako David Koller, Tublatanka, Polemic, Horkýže Slíže, Gladiator, Inekafe, Martin Harich, Moja Reč, či Prago Union, organizátori týždeň pred jeho konaním zrušili. Ako dôvod uvádzajú odstúpenie investorov, sponzorov a šírenie negatívnych správ o podujatí v médiách.

O zrušení podujatia informuje tlačová správa občianskeho združenia Star na oficiálnej stránke festivalu SenicaFest.sk, pod ktorou je podpísaný Erik Gireth. Senica Fest mal byť podľa vyjadrenia organizátorov najväčším podujatím na Záhorí. Na senickom letisku plánovali tri pódiá, ktoré mali patriť interpretom zvučných mien.

Primátor Senice Ľubomír Parízek sa začiatkom tohto týždňa od aktivít organizátorov dištancoval a upozornil, že podľa jeho informácií nie sú splnené základné podmienky na organizovanie festivalu. "Nemajú žiadnu zmluvu s letiskom, nemá to kde byť, ako byť, nie je tam žiadne zabezpečenie," povedal Parízek s tým, že organizácia festivalu mu pripomína virtuálny projekt v rámci stredoškolskej odbornej činnosti. Narážal tým na vek jedného z dvojice organizátorov, ktorý má 16 rokov a je prvákom na strednej škole.

Gireth v tlačovej správe uvádza, že vstupné za lístky kúpené v predpredaji organizátori zrušeného festivalu vrátia. V polovici júna lákalo združenie Star do Senice na skupinu Vidiek a Chrisa Normana. Keďže sa predalo len 250 lístkov, koncert krátko pred jeho konaním zrušili.

Zdroj: SITA
Foto: Senicafest.sk

Súvisiaci interpreti: Inekafe, Tublatanka