Prvá Fun rádio Dohoda s prívlastkami "nová, lepšia a väčšia" potvrdila, že nešlo iba o marketingové frázy. Väčšie pódium a skvelé organizačné zázemie zabezpečili fanúšikom aj účinkujúcim nielen zábavu, ale aj príjemný komfort.

V Banskej Bystrici odštartovali prvé z piatich tohtoročných vydaní putovného festivalu skupiny Komajota, Le Payaco, Puding Pani Elvisovej a speváčka Mista. Akciu moderovali známe tváre Fun rádia Didiana a Junior. Viacerí účinkujúci sa na Dohode predstavili prvýkrát, medzi nich patrí aj očarujúca pesničkárka Sima Martausová. "Fanúšikovia sa zapájali, atmosféra bola geniálna. Musím povedať, že moja prvá Dohoda bola super, som spokojná. V Banskej Bystrici som chodila päť rokov do školy na Akadémiu umení, takže to tu poznám. Milujem tunajšiu prírodu, ľudí, mám to tu veľmi rada," vyznala sa speváčka a skladateľka, ktorá sa po vydarenom koncerte už nevie dočkať vystúpení v Malackách a Nitre.

Medzi festivalové stálice na Slovensku patrí skupina Hex, ktorej členovia sa evidentne zabávali minimálne rovnako dobre ako fantastické publikum. Zahrali hity Som on (Snežný pluh), Keď sme sami, či Indiánske leto a prekvapili moderátorku Didianu. K sviatku jej spoločne s publikom zaspievali "Happy birthday" a venovali jej pesničku Nikdy nebolo lepšie. "Hralo sa nám výborne, ľudia boli fantastickí, veľmi sme si to užívali. Máme radi koncertovanie a dúfam, že to z nás bolo cítiť," hovorí Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Didiana, Fun rádio Dohoda, 25.6.2016 Zdroj: Albert Curny 
Po kapelách Medial BananaKmeťoband fanúšikov roztancovala skupina IMT Smile. Nechýbali hity Exotika, Ľudia nie sú zlí či Niekto ako kráľ v populárnej "cingi lingi bom" verzii. "Tento rok oslavujeme dvadsaťročnicu na hudobnej scéne. A toto leto je taká príprava na oslavy. Naozaj si to užívame a tešíme sa z toho, že hráme na miestach, na ktorých sme chvíľu nehrali. Je to super. Naposledy sme hrali na Dohode tak štyri až päť rokov dozadu a aj preto sme pripravili takúto divokú jazdu," tešil sa líder IMT Smile Ivan Tásler.

Všetky kapely ponúkli na Dohode špeciálny program. Skupina Polemic rozohnila publikum spoločne s fantastickou bubnovou šou Campana Batucada. "Pre nás je toto absolútne špecifické leto práve vďaka týmto piatim Dohodám. Vždy sme si totiž na leto stanovili viac-menej jeden program a ten sme hrali s minimálnymi obmenami. A teraz sme urobili takú špecialitku. Berieme si na všetky koncerty Dohody výnimočných hostí - skupinu Camana Batucada - a tak máme aj úplne iný playlist. Je to naozaj zaujímavé. Na pódiu sme až osemnásti a to je teda už iné maso!" neskrýval nadšenie Braňo "Bejzo" Bajza z Polemicu.

Polemic a Campana Batucada, Fun rádio Dohoda Zdroj: Albert CurnyPolemic na prvej tohročnej Dohode - viac fotiek z Banskej Bystrice 

Fun rádio Dohoda tento rok ponúka aj bohatší sprievodný program. Návštevníci ocenili čistotu areálu a stánky s občerstvením, ktoré ponúkali čerstvé ovocie, kvalitné jedlo a nápoje. Nechýbali lehátka na opaľovanie či detský kútik.

"Posunuli sme Fun rádio Dohodu na úplne novú úroveň. Veľkosť pódia, kvalita zvuku a osvetlenia, množstvo stánkov, služby a doplnkové zábavné aktivity, ktoré tento rok ponúkame návštevníkom, sa môžu porovnávať s akýmkoľvek významným zahraničným festivalom. Výkon najlepších slovenských a českých interpretov s novým, unikátnym programom vytvára neopakovateľnú atmosféru, ktorú by bol hriech nezažiť. Takto vyzerá leto s Fun rádiom," uzavrel generálny riaditeľ Fun rádia Patrik Ziman.

Festival mieri ďalej do Nitry, Malaciek, Bojníc a Popradu. V každom meste bude mierne obmenený program, pričom ďalšími menami, ktorých špeciálne koncerty môžete zažiť, sú Richard Müller, Jana KirschnerKatarína Knechtová, Buty, Adam Ďurica, Fragile s hitmi kapely Queen, Funkiez, Heľenine oči a ďalší. Vstupenky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Ďalšie vydania Fun rádio Dohody 2016: 

2. júla - Nitra, Amfiteáter - vstupenky

Richard Müller
Katka Knechtová
Fragile - hity kapely Queen
Vidiek
Polemic + Campana Batucada
Sima Martausová
Mista
Medial Banana
Komajota
Kmeťoband
DJ Julo alias Python

30. júla - Malacky, Zámocký park - vstupenky

Richard Müller
Adam Ďurica
Fragile - hity kapely Queen
Polemic + Campana Batucada
Puding pani Elvisovej
Sima Martausová
Komajota
Mista
Funkiez
Kmeťoband
DJ Julo alias Python

13. augusta - Bojnice, Plážové kúpalisko - vstupenky

Jana Kirschner
Buty

Le Payaco
Adam Ďurica
Polemic + Campana Batucada
Puding pani Elvisovej
Medial Banana
Funkiez
Kmeťoband
DJ Carlo

27. augusta - Poprad, pri AquaCity - vstupenky

Vidiek
Adam Ďurica
Le Payaco
Fragile - hity kapely Queen
Kali
Heľenine oči
Polemic + Campana Batucada
Komajota
Mista
Kmeťoband
DJ Julo alias Python

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach podujatia www.funradio.sk/dohoda a www.facebook.com/FunRadioDohoda.

Foto: Albert Čurný

Súvisiaci interpreti: IMT Smile, Sima Magušinová