Universal Playground je platforma pre umelecké a kreatívne vyžitie. Tanec využíva ako nástroj vyjadrenia a hudbu ako prepravný prostriedok, s ktorým pláva do nových svetov a dimenzií. S tohoročnou témou utópia pripravuje 17. augusta párty v centre Bratislavy, plnú kvalitnej hudby od umelcov z Nemecka, Francúzska, Moskvy sprevádzanú podporou lokálnych stálic klubovej scény.

Koncept udalostí Universal Playground je založený na spojení vnemov cez hudbu, umenie, tanec a interaktívne prostredie. V spolupráci s firmou Kvant pripravili na augustový večer v priestoroch Galérie Umelka svet zvláštnych vizuálov, podivných kreatúr a pestrofarebnej atmosféry. Galéria Slovenskej výtvarnej únie bude vo svojich priestoroch hostiť ruské duo Lovanda, nemeckého producenta Eugena Rockwella či francúzskeho tanečníka Raza. Predstavia sa aj zvučné mená domácej klubovej scény ako frontman projektu Fallgrapp Jureš, Bj Piggo či Otec Mirec

Ruské duo Lovanda, Lalee Bloom a Afrika Wonda, pochádzajúce z daľekého Yekaterinburgu. Ich tvorba by sa dala najlepšie opísať ako zmes funku, houseu a rôznorodých samplovaných rytmov. Základy čerpajú v hip hope, ale ich hudobná tvorba má presah do jazzu, elektra, drum and bassu, skrátka pestrá zmes zvukov doplnená spevom a rapom. Ich posledný album Gradient bol umiestnený na 3. mieste za máj podľa Native Sound. Lovanda vystúpi na Slovensku po prvýkrát.


Mladý talentovaný vychádzajúci producent boogie, jazz-funku a house, Eugene Rockwell, ktorému nedávno vyšlo EP Ruhrmann & Rockwell's - Library, resident párty Chicago ma Rhein, člen labelu Amikron Records, ktorý svoju hudbu prezentoval napríklad na Studio Lam Club (Bangkok),Haters Make Me Laugh Party (Frankfurt), či na IBE Festival (Netherlands). Eugen prinesie presne tú dávku afrických, brazílskych a latinských rytmov, ktorú v augustová párty potrebuje.

Raza, známy francúzsky tanečník štýlu house dance, ktorý svoju záľubu pre hudbu posunul až do produkovania atmosferických skladieb. Jeho spôsob produkcie sa vyznačuje vrstvením nespočetných zvukov a samplov a v Bratislave ho návštevníci uvidít robiť presne to naživo. Okrem toho odučí aj tanečný workshop v spomínanom štýle House Dance.

Jureš je milovník hudby a frontman projektu Fallgrapp, ktorý v roku 2017 získal ocenenie album roka na Radio Head Awards. Jeho sety sú prepletané rôznorodým zvukom, kde mixuje všemožné žánre od funku po wonky či house. Netají sa veľkou inšpiráciou od mien ako Photay, Kimbra, Jordan Rakei či Thundercat.

Stálica slovenskej klubovej scény Bj Piggo predstaví na párty rôznorodé rytmy a groovy. Miluje progres a posúvanie svojich vlastných hraníc. Dôraz v jeho setoch dáva na flow a konzistenciu. Jednoducho miluje vytvárať atmosféru, ktorá poslucháčov nenútene vtiahne. Využíva na to žánre ako hip hop, funk, house prepletané latinskými či africkými rytmami.

Málokto o ňom možno vie, že našu krajinu reprezentuje ako DJ po celom svete v tom najlepšom. Určite treba spomenúť pár najvýznamnejších akcií za jeho kariéru: v roku 2017 hral v Paríži pred 16-tisícovým davom na finále jednej z najväčších tanečných súťaží na svete - Juste Debout, tak isto hral na Silk Dance Festivale v Kazachstane, Vancouver StreetDance Festivale v Kanade, SDCJ v Japonsku, Way Out West Festivale vo Švédsku, SoulVibration v Taiwane, Raise up v Indii.


Otec Mirec využíva svoje telo všemožnými spôsobmi. Je to uznávaný tanečník, známy za hranicami našej krajiny, milovník hudby a tak isto moderátor relácie Bez Pózy FM na vlnách rádia FM a diskusnej relácie o slovenskom tanci Dišputy Otca Mirca. Svoju lásku pre hudbu pretavil do aktívneho Djingu a ako ambasádor Universal Playground SOUND už stihol hrať napríklad vo Frankfurte, Salzburgu, Prahe či známych kluboch Slovenska.

Sprievodný program:
LFO.sk prednáška o hudobnej produkcií, djingu a manažmente
Ableton workshop s Pasha Wonda (Lovanda)
House Dance tanečná lekcia s Raza
Galeria a Market Universal Playground Utopia

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Tomáš Chalupa. Text správy sme upravili.