V súčasnosti azda najsledovanejšia pieseň na svete - hit Gangnam Style od Juhokórejčana PSY - sa z jedenástej priečky posunula v americkom rebríčku Billboard 200 už na druhé miesto. Útoku 34-ročného rapera odolali Maroon 5, ktorých skladba One More Night sa udržala na čele, no PSY zrejme o týždeň rebríček predsa len ovládne.

Tretí no. 1 hit v kariére Maroon 5 pochádza z piatej štúdiovky s názvom Overexposed (2012), ktorá vyšla na konci júna. Z tohto albumu americká kapela vydala už aj úspešný singel Payphone (feat. Wiz Khalifa). Druhý je spomínaný PSY a na tretej priečke v rebríčku je rovnako ako pred týždňom americká kapela Fun so singlom Some Nights.

Pozrite si aktuálnu TOP 20 rebríčka Billboard

Bude tancovať polonahý

Zaujímavosťou je fakt, že PSY prisľúbil svojim fanúšikom, že ak sa piesni Gangnam Style podarí dobyť americký rebríček, bude na tento hit  "tancovať polonahý pred veľkou skupinou ľudí". Juhokórejská hviezda sa nedávno vrátila do svojej vlasti po triumfálnom turné po USA. PSY sa tam predstavil napríklad v The Ellen DeGeneres Show, kde známu moderátorku aj speváčku Britney Spears učil svoj tanec. Podľa magazínu Billboard ho už učil aj Justina Biebera, ktorému to podľa sympatického rapera išlo veľmi dobre.

Počas svojho amerického pobytu sa PSY predstavil tiež v populárnom programe Today televízie NBC a 6. septembra nechýbal na slávnostnom ceremoniáli MTV Video Music Awards. "Toto je rozkvet mojej kariéry, ktorý prišiel 12 rokov po mojom speváckom debute," prezradil. "Chcem byť viac než juhokórejský muž, ktorého tanec pripomína jazdu na koni. Chcem byť spevák, ktorý chce mať a dať všetkým nonstop zábavu," dodal.

PSY sa s klipom Gangnam Style zapísal do Guinnessovej knihy rekordov. Už takmer 2,9 milióna ľudí totiž na YouTube označilo, že sa im video páči, čím raper prekonal LMFAO a ich klip Party Rock Anthem. Zároveň má klip má už vyše 290 miliónov pozretí. K-popová hviezda okrem toho zaujala aj manažéra Scootera Brauna, ktorý má pod svojimi krídlami kanadského speváka Justina Biebera i jeho krajanku Carly Rae Jepsen. S Juhokórejčanom Braun podpísal kontrakt, ktorého detaily zatiaľ nie sú známe.

PSY rozpráva okrem iného aj o tom ako zistil, že je slávny

Informácie zverejnila webstránka www.billboard.com. 

Zdroj: SITA, pm
Foto: Jason DeCrow/Invision/AP Images

Súvisiaci interpreti: Maroon 5, Psy