Slovenská kapela Fuera Fondo plánuje po očakávanom Krič s nami tour pracovať na novom albume. Trubkár a zároveň manažér kapely Boris Majerník prezradil v rozhovore pre agentúru SITA, že na tretí štúdiový počin zaradia aj materiál, ktorý nedokončili pri práci na ich zatiaľ poslednej, druhej nahrávke Žúrový kráľ (2014).

"Najbližšie budeme mať čas pracovať na novom albume v zime. Máme nejaký materiál, ktorý sme nahrali počas práce na štúdiovke Žúrový kráľ. Niečo sme si odložili s tým, že sa k tomu vrátime o rok, a uvidíme. Skúsime tento materiál dotvoriť, možno na demo, ktoré dáme producentovi a ten povie, čo tam treba. Na jar by sme radi nahrali singel s producentom, ktorý bude dozerať aj na priebeh tvorby ostatného materiálu. Dôležité je, aby sme sa v našej hudbe stále cítili dobre a aby sa nám vracala energia od ľudí," uviedol hudobník, ktorý s kapelou už začal hľadať vhodného producenta.

"Oslovili sme viacerých producentov, s ktorými konzultujeme naše predstavy o novom zvuku, ako by sme mali znieť. Nechceme, aby album bol príliš perfekcionistický, chceme tam zachovať akúsi našu živelnosť a patinu, jednoducho preniesť živelnosť z koncertov na štúdiovú nahrávku. V novej tvorbe by sme radi popracovali na gitarových a dychových partoch. Ja osobne sa snažím do tvorby zasahovať čo najmenej, rád v tom chalanom nechávam voľnú ruku. Skôr sa k nej vyjadrujem z estetického pohľadu. Posledný album otextoval môj brat Tomáš (klávesy, spev, pozn. SITA). Je to on, kto väčšinou príde aj s predstavou o hudbe," prezradil muzikant.

Kapela oslávi počas očakávaného Krič s nami tour osem rokov pôsobenia na scéne. Fanúšikovia sa môžu tešiť okrem skladieb zo spomínaného albumu Žúrový kráľ aj na cover verzie piesní interpretov, ako napríklad Amy Winehouse, A-ha, The Beatles či No Doubt. "Playlist postavený pre turné sa bude skladať najmä z novších skladieb z posledného albumu, no nebudú chýbať ani naše staršie piesne. Keďže vo väčšine prípadov budeme hrať bez predkapely, chceli by sme program vystavať na 90 minút. Pôjdeme viac-menej bez hostí, ale vo vybraných mestách s nami zahrajú aj hostia. V Trnave sa predstaví kapela Boom, v Zlíne zas formácia Reggay a uvažujeme aj nad hosťom v Novom Meste nad Váhom," vyjadril sa trubkár.

Kapelu Fuera Fondo, ktorá má na konte aj prvý album Kráčajúc Svetom (2010), v súčasnosti tvoria okrem spomínaných bratov Majerníkovcov tiež Jozef Sitár (bicie), Marek Pažitný (basgitara, vokály), Michal Šprtka (gitara), Daniel Šintál (tenor saxofón) a Daniela Zelková (tenor saxofón). Posledná menovaná však s formáciou počas Krič s nami tour nevystúpi. "Fuera Fondo je v súčasnosti v najlepšej muzikantskej zostave. Základ kapely tvorí sedem ľudí. Saxofonistka však nedávno odišla na pol roka študovať do Portugalska. Máme dvoch kamarátov trombonistov - Igora a Juraja, ktorí nám za ňu zaskočia. Okrem hrania sú dobrí aj do partie, čo je veľmi podstatné. Ostanú s nami pol roka, no boli by sme radi, keby mohli s nami hrať aj nastálo," objasnil manažér.

Formácia nedávno zverejnila videoklip k piesni Kapela. V najbližšom čase plánujú nakrútiť klip aj k skladbe Strela z dela. Obe piesne pochádzajú z albumu Žúrový kráľ. "V najbližších dňoch chceme nakrúcať klip k piesni Strela z dela. No všetko záleží na počasí, keďže drvivá väčšina scén sa má odohrávať v exteriéroch. Pieseň má možno nekonkrétny dej, no chceli sme, aby sa hlavný hrdina vystrelil z dela," prezradil Boris Majerník.


Termíny Fuera Fondo - Krič s nami tour:

10. 10. - Ružomberok, Panoptikum  
11. 10. - Martin, Kocka  
15. 10. - Nitra, Pečiatkáreň 
17. 10. - Nové Mesto nad Váhom, Klub za rampami 
18. 10. - Trnava, Garage music bar 
24. 10. - ČR - Zlín, Bamboo klub  
25. 10. - Brezno, Bombura  
14. 11. - ČR - Boskovice, klub Sklepy 
21. 11. - Zohor, Adams bar 
22. 11. - Púchov, Queens pub

Zdroj: SITA
Foto: Martin Tichov

Súvisiaci interpreti: Fuera Fondo