Agentúra Octopus promotion, ktorá už niekoľko rokov prináša nielen do Bratislavy to najlepšie zo svetového metalu, sa po náročnej letnej sezóne (Iron Maiden, Slayer) prebúdza zo zaslúženého spánku a s predlžujúcimi sa večermi hlási solídnu nádielku metalových koncertov.

Jesenná sezóna metalovej chobotničky odštartuje už v stredu 12. októbra trojkoncertom Kamelot, Aeverium a Withem v bratislavskom klube MMC. Powermetalová partia z Floridy sa vracia do Európy a fanúšikom predstaví nový album Haven ako aj celkom novú šou. Neuveriteľných 25 rokov v kolotoči a spolupráca s najkrajšími speváčkami na metalovej scéne (Elize Ryd, Simone Simons, Alissa White-Gluz, Kobra Paige, Linnéa Vikström) sú jasným dôkazom, že tento koncert treba vidieť.


V utorok 25. októbra sa na rovnakom mieste predstavia Delain, Evergrey a Kobra and the Lotus. Aj tento vyše trojhodinový hudobný večer bude dôkazom, že melodický metal a pekné baby vždy patrili k sebe.


Fanúšikovia sa tento rok dočkajú aj slávneho metalcoreového turné s názvom Impericon Never Say Die, ktoré prinesie spolu sedem kapiel na jednom pódiu a program od 17tej až do polnoci. V MMC sa 14. novembra predstavia Whitechapel, Thy Art Is Murder, Carnifex, Obey The Brave, Fallujah, Make Them Suffer a Polar.


Už o päť dní neskôr, v sobotu 19. novembra, prídu do Bratislavy Amaranthe, švédska kapela výnimočná trojicou hlavných vokalistov, medzi ktorými je aj krásna Elize Ryd. Na pomoc si privezú krajanov Sonic Syndicate a Smash into Pieces.


O kúsok väčší hrmot bude 28. novembra v Refinery Gallery. V
ikingovia Amon Amarth opäť prichádzajú potešiť bratov pod Tatrami. Vo svojom dobyvateľskom korábe prinesú zmes škandinávskych melódií, dávnych príbehov a nový album Jomsviking. Špeciálnym hosťom Amon Amarth bude Grand Magus - švédska trojica spájajúca heavy metal s prvkami hard rocku, doomu a blues.


PS: Hoci jeseň ešte len začína, poznáme už aj prvé potvrdené koncerty, ktoré sa uskutočnia na jar 2017. Bratislavská Aegon aréna (NTC) privíta 14. marca kapely Sabaton a Accept a v Refinery Gallery sa 1. apríla predstavia Parkway Drive a Asking Alexandria.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz za agentúru Octopus promotion. 

Tip redakcie: Na Slovensko opäť mieri Orphaned Land - unikátne spojenie orientu a metalu

Súvisiaci interpreti: Delain