Legendárny album trojice Lasica - Satinský - Filip zažil minulý rok veľkolepú "reinkarnáciu" na festivale Pohoda. Spolu s Milanom Lasicom vystúpila celá plejáda skvelých hudobníkov, aby spoločne vzdali hold jednému z najzásadnejších a najlepších slovenských albumov v histórii.

Koncert mal obrovský úspech a mimoriadne pozitívne ohlasy, ktoré pokračovali aj v máji tohto roka po dvojici beznádejne vypredaných predstavení v komornom prostredí divadla Štúdio L+S. Vzhľadom na obmedzenú kapacitu si jedinečnú koncertnú podobu albumu Bolo nás jedenásť na domovskej scéne Milana Lasicu nemohli vychutnať všetci záujemcovia, a tak bolo jasné, že projekt bude pokračovať.

Stane sa tak počas troch večerov už na budúci týždeň - 2., 3. a 4. októbra vždy o 19:00. Na scéne sa postupne predstaví šestnásť špičkových hudobníkov. Štafetu po Jarovi Filipovi prevzala jeho dcéra Dorota Nvotová, virtuózny Jiří Stivín si zopakuje svoje party, ktoré nahral na pôvodný album, rytmiku majú v rukách bubeník Martin Valihora a basgitarista Marek Minárik, gitaru Dano Salontay (Longital) a cimbal Andrej Jarolím.

Skupina je rozšírená o sláčikové kvarteto a spevácke party si podelili Braňo Jobus, Martin Višňovský (Chiki Liki Tu-a), Juraj Podmanický (Billy Barman), Tomáš "Lasky" Šedivý (Para) a Michal Kaščák, ktorý to celé v roku 2017 vymyslel. Každá z piesní na albume Bolo nás jedenásť má svoj príbeh. Aký, to povie Milan Lasica a pochopiteľne bude aj spievať.

Obsadenie:

Dorota Nvotová - klávesy, spev
Jiří Stivín - dychové nástroje
Martin Valihora - bicie
Marek Minárik - basgitara
Dano Salontay - gitara
Andrej Jarolím - cimbal
Gabriela Rybárová - husle
Milan Adamec - husle
Slavo Solovic - viola 
Peter Kaščák - violončelo 
Braňo Jobus - spev
Martin Višňovský - spev
Juraj Podmanický - spev
Tomáš Šedivý - spev
Michal Kaščák - spev
a Milan Lasica

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Bolo nás jedenásť v Štúdiu L+S, máj 2018 Zdroj: Martina MlčúchováDorota Nvotová a Jiří Stivín, Bolo nás jedenásť Zdroj: Martina MlčúchováPeter Kaščák, Bolo nás jedenásť v Štúdiu L+S Zdroj: Martina MlčúchováBolo nás jedenásť v Štúdiu L+S, máj 2018 Zdroj: Martina MlčúchováBolo nás jedenásť v Štúdiu L+S, máj 2018 Zdroj: Martina MlčúchováViac fotografií z Bolo nás jedenásť v Štúdiu L+S

Zdroj: Štúdio L+S
Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Milan Lasica