Český hudobník, spevák a skladateľ Janek Ledecký sa rozhodol venovať honorár z vystúpenia na plese českého prezidenta Miloša Zemana na charitu. Päťdesiatštyriročný muzikant o tom informoval v stredu prostredníctvom svojho oficiálneho konta na Facebooku.

"Tento rok v januári som hral na plese prezidenta republiky na Pražskom hrade. V súvislosti s vývojom udalostí počas tohto roka to nepovažujem za šťastné rozhodnutie. Už s tým ale nič nenarobím. Jedine, že svoj honorár pošlem niekam, kde ho budú naozaj potrebovať," opodstatnil svoje gesto Janek Ledecký.

"Spomedzi niekoľkých nadácií som jednu vyžreboval. Honorár venujem pre Mobilný hospic Ondrášek. Práve to odišlo u účtu. Uf, ale mi odľahlo," dodal obľúbený spevák, ktorý v septembri v Bratislave odpremiéroval svoj nový muzikál Iago.

Janek Ledecký pôsobil v skupine Žentour a neskôr sa dal na sólovú dráhu, počas ktorej vydal albumy Na ptáky jsme krátký (1992), Právě teď (1993), Jenom tak (1994), Některý věci jsou jenom jednou (1995), Sliby se maj plnit o Vánocích (1996), Mít kliku (1997), Ikaros (2005) alebo Na konci duhy (2015). Vydal tiež album duetov Všichni dobří andělé (2014). Medzi jeho najväčšie hity patria skladby Proklínám, Na ptáky jsme krátký, Všechno bude fajn či Pěkná, pěkná, pěkná.

Prečítajte si: Janek Ledecký sa v novom klipe vyspal so Šuvadovou. Prečo ho zabila?

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/LedeckyJanek / David Sedlecký - wikipedia

Súvisiaci interpreti: Janek Ledecký