Stretne sa Čech, Slovák a Maďar a namiesto podpichovania budú prezentovať hudbu stredoeurópskeho priestoru s rôznym mixom žánrov od nu jazzu, funku až po ambientnú elektroniku. Nu Sound of Visegrad sa bude konať už 30. novembra vo V-klube, kde sa predstavia Jay Delver, Duhan a Pigment Chemcal.

Vyšehradský priestor predstavuje stimulujúce prostredie, z ktorého každoročne vzíde množstvo netradičných, inšpiratívnych a kreatívnych interpretov a hudobných zoskupení. Platforma Nu Sound of Visegrad chce poskytovať priestor práve takýmto umeleckým formáciám a jednotlivcom, a zároveň prinášať tieto stimuly do rôznych kútov Európy. Projekt uvádza sériu koncertov, na ktorých sa prezentuje moderná hudba zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska, čím vzniká priestor pre konfrontačnú líniu aj pre medzinárodnú mobilitu.  

30. novembra sa bude konať ďalší koncert z tejto série, na ktorom sa predstavia interpreti zo Slovenska, Česka a Maďarska. O program sa postará trojica Duhan, Jay Delver a Pigment Chemcal. Vstupenky na Nu Sound of Visegrad sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

Večer otvorí slovenský producent Duhan, ktorý prepája elektroniku so živými nástrojmi a strieda dopredu nakomponované štruktúry s improvizovaním. Sampluje starú hudbu (swing, soul, funk...) a pretvára ju do moderného zvuku. Jeho album Back to the Future je považovaný za jeden z našich najlepších v kategórii organickej elektroniky na domácej scéne. Naživo prináša pestrú žánrovú fúziu s prienikom elektroniky a živej hudby doplnenej o elektrickú gitaru a saxofón.


Zahrá aj čoraz známejšia česká skupina Jay Delver s ich modernou zmesou jazzu, funku, rocku aj popu s inšpiráciou u Jamieho Culluma či Harryho Connicka. Výsledkom je hudba, ktorá dobre funguje tak v kluboch ako aj v rádiách. Aj oni sa vracajú do hudobnej minulosti - do sedemdesiatych rokov, v ktorých sa inšpirujú nadčasovými funkovými groovmi.

Večer zakončí maďarský producent Marcell Kovács vystupujúci pod menom Pigment Chemcal. O svojich psychedelických kvalitách presvedčil na legendárnej Ozore a dôkaz, že vie rozprúdiť intímnu párty, ponúkol na Szigete. Nesleduje hudobné trendy, ale vytvára vlastný aparát poskladaný z rôznych typov elektronických hudobných štýlov. Jeho EP Songs From The Magic Lab je na pomedzí chilloutu, psy trance a ambientu. Ťažko definovateľný, ľahko počúvateľný.  

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov Daniel Hevier ml. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Nora a Jakub