Mladá slovenská kapela Parting Mouth vydá v utorok 12. februára svoj debutový album. Informovala o tom v nedeľu na sociálnej sieti Facebook. Nahrávka s názvom River Bench obsahujúca celkovo 12 skladieb vrátane singla White & Pure bude k dispozícii na vypočutie na ich oficiálnych stránkach, napríklad na Soundcloude.

Len deň po zverejnení albumu, ktorý kapela nahrávala v bardejovskom štúdiu Catesound v spolupráci s Róbertom Gecim, ho pokrstí v košickom Malbo Caffé, kde sa bude dať CD aj kúpiť. "Takže všetci povinne príďte! Samozrejme nezabudnite aj na ostatné koncerty, ktoré sú zatiaľ naplánované," napísala skupina na Facebooku. Po "krstnom" koncerte sa Parting Mouth predvedú 15. februára v prešovskom Wave Klube, 15. marca v humenskej Nostalgii a 16. marca v michalovskom Flea Music Pube.  

White & Pure

Parting Mouth sa sformovali v roku 2008 v Sobranciach, no v súčasnosti pôsobia v Košiciach. Názov kapely je odvodený od verša z piesne Amy in the White Coat od amerického hudobníka Conora Obersta. Jej aktuálnu zostavu tvoria Peter Cinkanič, Dominik Demčák a Matúš Haľko.

Zoznam skladieb na albume River Bench:

1. Lovers Die Younger
2. White & Pure
3. Say How You Want
4. One More Lovely
5. Golden Unicorn
6. Mysterious Woman
7. The Sun
8. Rivals
9. A Yellow Ribbon On Her Leg
10. Tough Times Are Gone
11. Heading North
12. River Bench

Zdroj: SITA, Facebook
Foto: Maroš Mitro

Súvisiaci interpreti: Parting Mouth