Najslávnejšia husľová virtuózka na svete Vanessa Mae absolútne šokovala svojich fanúšikov i širokú verejnosť. Rozhodla sa totiž, že bude reprezentovať Thajsko na Zimných olympijských hrách v Soči.

Pred viac ako rokom sa huslistka Vanessa Mae rozhodla, že si chce splniť svoj detský sen - štartovať na olympiáde. Prekvapivo sa jej to aj podarí a len nedávno sa v Slovinsku kvalifikovala na lyžiarske disciplíny slalom a obrovský slalom. Zaujímavosťou je, že Mae bude reprezentovať Thajsko, avšak nie pod menom, pod ktorým ju poznajú jej fanúšikovia. Na štartovnej listine sa objaví ako Vanessa Vanakornová - teda s priezviskom svojho otca.

Hudobníčka je aktuálne na 3166. mieste v rebríčku obrovského slalomu. Ako prezradil jej manažér Giles Holland, kvalifikovala sa iba veľmi tesne. Podľa pravidiel je totiž možné, aby krajina, ktorá nemá športovca vo svetovej Top 500, kvalifikovala jedného muža a jednu ženu, ktorí splnia druhé kritérium - dosiahnuť určitý počet bodov v piatich uznávaných pretekoch. Huslistka tak musela dokonca absolvovať aj juniorský šampionát, kde súťažila so 14-ročnými lyžiarmi. Svoj cieľ však dosiahla.


Zdroj: Blesk.cz
Foto: Last.fm/music/Vanessa-Mae

Súvisiaci interpreti: Vanessa Mae