Americká rocková kapela Blink-182 pracuje na novom albume s producentom Johnom Feldmannom. Štyridsaťosemročný skladateľ, spevák a gitarista kapely Goldfinger sa v minulosti podieľal na nahrávkach interpretov, akými sú napríklad 5 Seconds of Summer, Avicii, Papa Roach, Panic! at the Disco alebo Good Charlotte.

Basgitarista a spevák Mark Hoppus zverejnil na Twitteri spoločnú fotografiu s Feldmannom zo štúdia. "Dnes sme v štúdiu 14 hodín, vypil som naozaj veľa kávy. Už nikdy nebudem spať," napísal muzikant.

Skupina, ktorej členom je aj bubeník Travis Barker, nahráva novinku spolu so spevákom a gitaristom Mattom Skibom, známym z kapely Alkaline Trio. V Blink-182 začal hrať vlani po tom, ako z formácie odišiel pôvodný člen Tom DeLonge.


Blink-182 fungovali pôvodne v rokoch 1992 až 2005. Počas tohto obdobia vydali päť štúdioviek vrátane svojho najúspešnejšieho albumu Enema Of The State (1999) s hitmi What's My Age Again?, All The Small Things a Adam's Song. V roku 2005 vydali kompiláciu s jednoduchým názvom Greatest Hits a následne sa na niekoľko rokov odmlčali. Návrat na scénu oznámili vo februári 2009 na 51. udeľovaní cien Grammy a následne vydali šiestu štúdiovku Neighborhoods (2011) a výberovku Icon (2013).

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo/Steve Ruark

Súvisiaci interpreti: Blink-182