Siedmy ročník festivalu Uprising, ktorý sa uskutoční 22. a 23. augusta, prinesie nefalšované pozitívne vibrácie na bratislavské Zlaté piesky. Prvým ohláseným headlinerom je jamajská legenda Jimmy Cliff, ktorého v programe festivalu doplní mladší kolega z Bermúd, reggae hviezda Collie Buddz.

Collie Buddz, vlastným menom Collin Harper, patrí k najvýraznejším reggae umelcom ostatných rokov. S debutovým albumom z roku 2007 dobyl Billboard Reggae Chart a zamieril si to aj na prvé miesta hudobných rebríčkov po celom svete - od Japonska cez Nemecko až do Ameriky. Svoj prvý hit Come Around zremixoval s interpretmi ako Busta Rhymes, G-Unit, Shaggy a Cypress Hill. Nasledovali hymny Tomorrow’s Another Day, Blind To You či Mamacita.

Jeho unikátna kombinácia žánrov ako hip-hop, soca a dancehall s vždy prítomným nádychom moderného roots reggae (tzv. New Roots) si podmanila fanúšikov po celom svete. Medzi jeho podporovateľov patrí aj reggae DJ veterán Sir David Rodigan z Londýna a legendárny newyorkský sound Massive B.

Buddz nedávno zverejnil skladbu She Still Loves Me s americkými SOJA, no známe sa stali aj jeho piesne Smoke The Weeds so Snoop Lion-om, Never Good Enough s Major Lazer a množstvo ďalších singlov a remixov s interpretmi ako Beyoncé, Kid Cudi, Paul Wall, Lil Wayne či Sean Paul.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová.

Súvisiaci interpreti: Collie Buddz