Zaseknúť sa v nefungujúcom vzťahu a hľadať cestu von, to je hlavná téma nového singla 7 minutes slovenského indie-foklového hudobníka daniela b, za ktorým stojí Daniel Buc. Skladba je prvou z pripravovaného EP.

Daniel b sa v novej skladbe pohráva s indie-rockovým zvukom. V pozadí je počuť využitie syntezátorov ako významného hudobného prvku na dotvorenie atmosféry a vyváženie inak prevažne gitarovo ladenej piesne. 7 minutes opisuje moment kedy si človek vo vzťahu uvedomí, že to, čo kedysi zmysel dávalo, ho pomaly stráca. Hodiny tikajú a jediným východiskom je všetko si navzájom povedať, kým je ešte čas.

"Prvotný nápad prišiel ešte v roku 2019, kedy som napísal prvú verziu pesničky. Väčšinou sa k už dokončeným pesničkám, ktoré včas nenahrám, nevraciam. 7 minutes sa však nejakým spôsobom sama vracala ku mne, a tak prešla štyrmi rôznymi verziami, až napokon dostala túto podobu, ktorá so mnou z nejakého dôvodu rezonovala," povedal o vzniku skladby Daniel.



Daniel b je sólový projekt Daniela Buca. Inšpirovaný DIY umelcami z celého sveta, Daniel b nahráva v štúdiu, ktoré je iba na skok od jeho postele. Hudbe venuje väčšinu voľného času, ktoré mu momentálne štúdium na vysokej škole dovolí. 7 minutes je prvou skladbou z pripravovaného EP, ktoré by malo vyjsť už v lete a mohlo by byť prvou spoluprácou s Filipom Zemčíkom, ktorý stojí za kazetovým labelom ZTapes. O dizajn obalu sa postarala talentovaná Kvet Nguyen. Kvet je slovensko-vietnamská fotografka a vizuálna umelkyňa ocenená druhým miestom na Svetovom bienále študentskej fotografie 2019. V súčasnosti dokončuje magisterské štúdium fotografie na VŠVU.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Daniel Buc. Text správy sme upravili.

Foto: Kristína Kráľová