VIVALDIANNO je unikátny multimediálny koncert vychádzajúci z hudby a príbehu barokového génia Antonia Vivaldiho. Úspešný projekt pochádza z pera autora a producenta, člena legendárnej skupiny Lucie, Michala Dvořáka. Nový program s názvom VIVALDIANNO Shining Venice je pokračovaním megaúspešnej šou, ktorá dobyla svet. Jedinečný zážitok plný hudby, emócií a moderných technológií môžete zažiť v marci v Bratislave a máji v Banskej Bystrici.

Tri roky svetového turné, 30 svetových metropol a vyše 250-tisíc divákov. To je obdivuhodná bilancia úspešného projektu VIVALDIANNO, ktorý teraz prichádza s novou šou. Nová verzia s podtitulom Shining Venice vtiahne divákov do mrazivého príbehu barokového génia Antonia Vivaldiho, ktorý sa odohráva v magickej atmosfére rozžiarených Benátok. 3D koncertné predstavenie plné emócií a technológií stiera rozdiely medzi krajinami a kultúrami a je doslova "bez hraníc". Prvky rocku sa štýlovo prelínajú s barokovou hudbou a najmodernejšími technológiami. 

"Nová verzia mi robí veľkú radosť a posúva celý projekt zase o kus ďalej. Neuveriteľná atmosféra Benátok plných svetiel, ktorú sa nám v tejto verzii podarilo vytvoriť, poskytne divákom ešte silnejší zážitok a skvelo dokreslí príbeh a hudbu Antonia Vivaldiho. Rovnako ako bol Antonio vo svojej dobe veľmi inovatívny a moderný, tak sa Shining Venice snaží o aktuálne technické a vizuálne inovácie. Tak, ako by to možno urobil sám Vivaldi, keby žil v našej dobe. Snažíme sa umocniť jeho hudobné emócie súčasnými výrazovými prostriedkami s absolútnou úctou k jeho dielu," vysvetľuje autor projektu hudobník a skladateľ Michal Dvořák.

Vizuálna časť predstavenia prešla zásadným redizajnom. Vďaka najlepším českým animátorom zo štúdia Incognito, ktorí vytvorili nové 3D projekcie a vizuály, sa VIVALDIANNO Shining Venice stalo vizuálnym zážitkom. Dôraz kladú tvorcovia na reflexiu krásy baroka, Benátok a vizualizáciu hudby. Zároveň ponechávajú priestor pre divákovu fantáziu. Šou je zameraná na 3D efekty, tanečné prvky a interaktívne projekcie. Shining Venice prekonáva vizuálny štýl svojich predchodcov City of Mirrors a Reloaded aj očakávania svojich tvorcov.

VIVALDIANNO je koncert s príbehom venovaným Antoniovi Vivaldimu, ktorý je určený pre všetky generácie. Hlavnú úlohu nahovorila hollywoodska hviezda Pierce Brosnan. Hlas obľúbeného herca, ktorý počas svojej kariéry okrem iného stvárnil aj agenta Jamesa Bonda, sprevádzajú aj ďalší slávni herci a herečky. Libreto napísal Tomáš Belko, známy český spisovateľ a dramatik, ktorý je kreatívnym riaditeľom Ogilvy Czech.

VIVALDIANNO Reloaded Zdroj: PR

"Vo VIVALDIANNO hrá množstvo renomovaných českých i medzinárodných sólistov. Pozval som si mená ako Jiří Vodička – koncertný majster Českej filharmónie, Terézia Kovalová – obľúbená mladá česká violončelistka, a mnoho ďalších. Šou má silnú art-rockovú atmosféru vďaka nádhernej zmesi sláčikového kvarteta, elektrických a akustických gitár, klávesov a syntetizátorov, perkusií, etnických hudobných nástrojov a zvukových efektov. Všetci sa tešíme na slovenských fanúšikov v Bratislave a v Banskej Bystrici," pozýva tvorca Michal Dvořák. 

Šou VIVALDIANNO Shining Venice očarí mladých aj starších poslucháčov a nadšencov klasickej hudby i populárnej a rockovej hudby. Na Slovensku ju môžete zažiť už 20. marcaNTC v Bratislave a 30. mája na štadióne HC 05 Banská Bystrica.

Všetky informácie o projekte a pripravovaných predstaveniach nájdete na oficiálnej stránke www.vivaldianno.cz.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Správu sme upravili.