Anglická skupina Gorillaz naživo predstavila novú skladbu s názvom Hollywood. Formácia tak urobila počas koncertu v čilskom Santiagu. Líder kapely Damon Albarn pieseň spomenul vlani v októbri v rozhovore pre americký magazín Billboard.

Skupina predtým predstavila krátke ukážky piesne počas zvukových skúšok pred vystúpeniami. Spevák, hudobník a skladateľ, ktorý minulý týždeň (23.3.) oslávil 50. narodeniny, prezradil, že skladbu, v ktorej hosťuje raper Snoop Dogg, napísal v Hollywoode. Formácia v súčasnosti pripravuje nový album. Ešte minulý rok naživo odpremiérovala ďalšiu doteraz nevydanú skladbu Idaho (tipnite si, kde ju Damon napísal).

Ak chcete vidieť Gorillaz naživo, pripomíname, že vo štvrtok 9. augusta sa predstavia ako jeden z headlinerov festivalu Sziget 2018.

Prečítajte si: Na virtuálnu kapelu hrajú s prekvapivou charizmou. Gorillaz ovládli Prahu


Virtuálnu skupinu Gorillaz vytvorili v roku 1998 hudobník Damon Albarn a vizuálny umelec Jamie Hewlett, pričom jej členmi sú fiktívni hudobníci 2-D, Murdoc Niccals, Noodle a Russel Hobbs. Debutový, eponymný album vydali v roku 2001. Po ňom nasledovali nahrávky Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011), po ktorej si dala formácia prestávku. Vlani uviedli na trh zatiaľ posledný album Humanz. Podarilo sa im získať napríklad ceny Grammy, BRIT Award, NME Award alebo dve MTV Video Music Awards.

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net, archív)
Foto: Jamie Hewlett

Súvisiaci interpreti: Gorillaz