Mnoho ľudí si doma spieva alebo hrá na nástroj a chceli by sa ukázať pred publikom. Túto možnosť ponúka už druhý rok projekt OpenMic Bratislava, ktorý za dobu svojho fungovania predstavil viac ako 30 hudobníkov.

Akcia, ktorá sa koná v hlavnom meste pravidelne každý mesiac, prebieha ako pesničkársky večer, kde každý z interpretov dostane svojich "15 minút slávy", aby si otestoval, ako fungujú jeho piesne pred davom ľudí. "Chceli sme vytvoriť priestor, kde autori môžu prezentovať svoju tvorbu, keďže u nás taká platforma chýbala," hovorí Mário Frank, jeden z organizátorov podujatia. 

Výkony sú zaznamenávané na video, takže šanca, že práve toto podujatie bude odrazový mostík pre budúce hviezdy je o to väčšia. Zúčastnili sa ho už aj zahraniční interpreti a taktiež speváci, ktorí žijú mimo Bratislavy. 

Ďalší z organizátorov Martin "Bohém" Svátek si myslí, že platforma má veľký potenciál. "Sme nadšenci, ktorí chcú prepojiť kluby s pouličnými hudobníkmi a motivovať mladé talenty, aby sa nehanbili a ukázali svoju hudbu svetu."

Najbližší koncertný večer OpenMic Bratislava sa uskutoční v klube Jazztikot v Starom Meste v utorok 11. apríla. Vstup je voľný.

OpenMic Bratislava Zdroj: vizuál podujatiaRedakciu Hudba.sk informoval Mário Frank. Správu sme upravili. Viac sa dozviete na profiloch OpenMic Bratislava na Facebooku a Instagrame.