Už 23. mája vystúpi na letisku v Boleráze ikona slovenskej rockovej scény, kapela Slobodná Európa. Kultová bratislavská kapela odpáli na festivale Dance with Air najväčšie hity svojej vyše 25-ročnej histórie ako Podvod, Unavený a zničený, Nikdy to tak nebude a ďalšie. Chýbať nebudú ani piesne z minuloročného albumu Štvorka.

"Publikum sa môže tešiť na to, akú hráme výbornú hudbu, na naše výborné texty, na to, akí sme krásni, inteligentní a hlavne skromní," hovorí s úsmevom Sveťo Korbeľ, gitarista kapely Slobodná Európa. "Minulý ročník Dance with Air bol veľmi príjemný. Najviac sa teším na všetky tie lietadielka a helikoptéry, ktoré tam budú lietať."

Slobodka vystúpi na festivale Dance with Air v aktuálnej zostave Whisky (spev), Sveťo Korbeľ (gitara), Martin "Žumo" Zimányi (basa), Braňo "Temo" Černák (gitara, vokály) a Ďuro Černý (bicie). "Takmer so stopercentnou istotou môžeme sľúbiť, že zaznejú všetky skladby, ktoré zahráme. Dobrý rock'n'roll a lietadlá, to vôbec nie je zlá kombinácia na príjemné strávenie dňa. Tešíme sa na vás," uzavrel s úsmevom Sveťo.

Vstupenky na Dance with Air:  Predpredaj.sk


Na letisku v Boleráze vystúpi v sobotu 23. mája aj ikona českej a slovenskej hudobnej scény Peter Nagy. Známy hitmaker predvedie spolu s kapelou Indigo v rámci svojho turné The Best of 30 rokov nestarnúce hity v nových prevedeniach, ktoré práve vychádzajú na novom albume ROCKmi overené. Na svoje si prídu aj fanúšikovia skupín Zóna A, Chiki Liki Tu-a, Karpatské chrbáty, Grobiani a Ramones Bratislava. Návštevníci festivalu zažijú deň plný športu, kultúry a zábavy. 

"Program vznikol zaujímavým spojením hudobných a leteckých fanúšikov - organizátorov tohto podujatia. Chýbať nebudú statické ukážky, vyhliadkové lety či prelety vládnej letky MV SR a stíhačiek Armády SR," hovorí Juraj Ryban z usporiadateľskej agentúry Openrock.

Organizátori festivalu Dance with Air nezabudli ani na milovníkov cestovania, na ktorých čaká komentovaná videoprojekcia slovenského cestovateľa a fotografa Viťa Filu. Počas festivalu Dance with Air sa zabavia aj deti. Ratolesti návštevníkov sa vyskáču na trampolíne a v skákacom hrade, zabavia sa pri bábkovom divadle Žužu, novej detskej šou Paci Pac či marionetovom divadle. Po skončení denného a večerného hudobného programu bude zábava pre dospelých pokračovať až do rána s Video Oldies party. 

Program Dance With Air festivalu:

12:00-12:40 - Dezorzovo lútkové divadlo – "Cirkus"- Slovenské marionetové divadlo
12:50-13.20 - Divadlo ŽUŽU – predstavenie pre deti "Ako chrániť prírodu" 
13:30-14.00 - Detská show Paci-Pac 
14:00-14.40 - Braňo Jobus a deti 
15:00-15.40 - Dezorzovo lútkové divadlo - "Cirkus"- Slovenské marionetové divadlo
16:00-16.45 - Viťo Fila: premietanie z cyklu Himalaya a ja - Bhután
17:00-17.40 - Ramones Bratislava
18:00-18.40 - Grobiani
19:00-19.40 - Karpatské Chrbáty
20:00-20.40 - Zóna A
21:00-21.40 - Slobodná Európa
22:00-22.40 - Chiki Liki Tu-a
23:00-00.30 - Peter Nagy & skupina Indigo
00:30-06.00 - Video Oldies party - DJs Roman a Juro

Pre návštevníkov bude pripravená autobusová kyvadlová doprava zo železničnej stanice Trnava, ktorá bude premávať každú hodinu od 10:00. Vstupenky sú k dispozícii v sieti Predpredaj.skVšetky informácie nájdete na oficiálnom webe festivalu www.dancewithair.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Slobodná Európa