Kanadské dvojičky Tegan and Sara sa po troch rokoch vracajú s novým albumom Love You to Death, ktorý plánujú vydať 3. júna. Ako prvú ochutnávku ponúkajú singel Boyfriend, ku ktorému včera zverejnili veselý videoklip.

Vizuál, v ktorom sa predstavili aj módna návrhárka Rachel Antonoff a herečky Sarah Ramos a Mae Whitman, nakrútila režisérka Clea Duvall. Identické dvojčatá v ňom ukazujú, ako absurdne a komicky môže pri pohľade zvnútra vyzerať snaha o natočenie typického popového videoklipu plného klišé - nechýbajú farebné balóny, konfety, zelená stena či precítené otváranie úst.

Odľahčené video sprevádza chytľavú popovú pieseň s hlbším zmyslom - Tegan and Sara v nej približujú pocit homosexuálnych ľudí (obe v puberte nezávisle od seba zistili, že ich viac priťahujú ženy) vo vzťahu, ktorý je partnerom či partnerkou pred ich okolím zatajovaný.


Album Love You to Death bude obsahovať desať skladieb. Pod jeho produkciu sa podpísal Greg Kurstin, s ktorým v minulosti spolupracovali napríklad aj Adele, Kylie Minogue alebo Beck.

Identické dvojčatá Tegan a Sara Quin pochádzajú z Calgary a na hudobnej scéne sa pohybujú od roku 1995. Obe sestry sú speváčky a hrajú tiež na gitare a klávesoch. Debutovali albumom Under Feet Like Ours (1999), po ktorom nasledovali nahrávky This Business Of Art (2000), If It Was You (2002), So Jealous (2004), The Con (2007), Sainthood (2009) a Heartthrob (2013). Okrem toho nahrali s formáciou The Lonely Island skladbu Everything Is Awesome, ktorá vznikla pre animovaný film Lego príbeh (2014) a vyslúžila si nomináciu na Oscara.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, archív), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/TeganandSara

Súvisiaci interpreti: Tegan And Sara