Speváčka Tina je už nejaký čas naspäť v hudobnom kolotoči a v krátkom slede vydáva už svoj druhý tohtoročný singel. Prvý ponúkla 11. marca na svoje narodeniny a zaspomínala si v ňom na obdobie prvých lások. Teraz predstavuje novinku s názvom Iné, ktorou chce zároveň podporiť dobrovoľnú zbierku na pomoc požiarom zasiahnutej Banskej Štiavnici, kde nakrútila videoklip.

Po bezmála 20 rokoch kamarátstva si Tina a hudobný producent Tager povedali, že by bolo načase konečne spraviť niečo spolu. Myšlienka na spoluprácu sa zrodila už počas pandémie, skladbu sa však speváčka rozhodla zverejniť až teraz.

"Keď som tú hudbu dával dokopy, hneď som vedel, že to musí byť Tina a nikto iný," hovorí Tager, ktorý je zakladateľom dídžejskej crew Club Crushers zameranej na klubovú hudbu v štýle hip-hop, R&B, reggeaton, funk, dancehall či 2step. Jej členmi boli kedysi aj ďalší známi domáci dídžeji ako Grimaso, Yanko Král a Roman Zámožný, ale aj legenda českého hip-hopu DJ Wich, rakúsky DJ Mosaken alebo dídžejka Acee zo Švajčiarska.

Videoklip k skladbe Iné, ktorú otextoval ADiss, natočila Tinina kamarátka na telefón počas prechádzky po Banskej Štiavnici. Speváčka tak chce upozorniť na svoje milované mesto, ktoré len nedávno zasiahol ničivý požiar. Aktuálne prebieha niekoľko zbierok na opravu poškodených budov, Tina sa rozhodla podporiť tú na oficiálnej stránke mesta www.banskastiavnica.sk.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Jana Trellová. Správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Tina